43 entry daha
  • kullanım bölgesi diye bir olayı olan, es kaza dışına çıkarsanız yolculuk sonlandırmaya izin vermeyen ama bunla ilgili uygulamada hiçbir bilgi vermeyen şahane servis.

    bugün acele bir sebeple osmanbeyden galatasaray lisesi dolaylarına gitmem gerekti. evden çıktım, harbiyeye doğru yürürken bir cihaz görüp kullanmaya başladım. bindikten 30 sn sonra telefon çalmaya başladı, gideceğim yere varınca geri ararım deyip kapattım.

    galatasaray lisesine geldim, aleti kilitleyecek bir direk buldum, "sonlandır" dedim. fotoğraf istedi, çektim. fotoğrafı yüklemek yerine "kullanım bölgesi dışında olduğunuz için sürüşünüzü sonlandıramazsınız." diye bir hata verdi.

    bir şekilde kendileriyle iletişime geçtim, durumu izah ettim. tabi cihazı kilitlememle bu görüşmeyi başlatabilmemiz arasında 10 dakika var, hala para yazıyor.

    - (ben) beyefendi merhaba, şöyle şöyle, cihazı kilitledim ancak on dakikadır fotoğrafı yükleyemiyorum ve para yazıyor. napıcaz bunu?
    + (martı) siz cihazla kullanım bölgesinin dışına çıkmışsınız. geri götürmeniz lazım.
    - pardon? kullanım bölgesi nedir?
    + işte böyle böyle. her yerde süremiyorsunuz. geri götürmeniz lazım.
    - e bana bunu niye uygulamada söylemiyorsunuz?
    + ya uygulamada harita var ama çalışmıyor ıh mıh, biz sizi telefonla aradık ulaşamadık.
    - e napacağız peki? nedir en yakın kullanım bölgesi?
    + tophane. tophaneye götürüp orada kilitleyin lütfen.
    ... (ne saçmalıyorsunuz minvalindeki çıkışımı kesiyorum)
    - ya bi çözüm üretin, ya da ben cihazı bırakıp gidiyorum, kartımı da iptal ediyorum.
    + ya ıh mıh ben manual iptal edeceğim ama kartınızdan para çekemiyoruz, iptal edemem o yüzden.
    - karta para yükleyene kadar bu alet çalışacak ve sonra siz bütün o sürenin parasını çekeceksiniz yani?
    + e ıh mıh şey bir daha deneyim aaa oldu bu sefer, biz beş lira önden çekmiştik zaten, kalan kısmı da borç olarak ekliyoruz.

    yani sokağa bir alet koyuyorsun, kiralık, ama oraya gidemez buraya gidemez. uygulamada bir açık renk bölge - koyu renk bölge durumu var, sanıyorum ki "kullanım bölgesi" dediği o. osmanbey metrodan harbiye yönünde 50 metre sonra biten bir sınır var, ben aleti zaten tam sınırdan almışım fark etmeden. ama yine aynı haritada, ne hikmetse, kullanım alanı dışındaki bölgede 3 tane cihazın kullanıma hazır beklediğini görüyorum.

    yapacağınız işe üfleyim arkadaşlar.

    edit: (bkz: #95225299) açık şekilde yazıyor dediği kısım uygulamanın ilk açılışında çıkan splash screen herhalde. şu an tekrar aradım bu açıkça yazan bilgiyi, bulamadım. madem böyle bir uygulama var, bölge dışındaki aletleri niye bana gösteriyorsun hadi diyelim ki ben bilgiyi gözüme soktular ben görmedim, yine de

    * cihazı geri götürene kadar para yazmaya devam edecek
    * kartınıza para yükleyene kadar para yazmaya devam edecek

    konuları büyük rezillik. ha biraz carlarsanız ikisi de çözülüyor, yani ayak üstü adam kazıklamaya çalışıyorlar. o daha da büyük rezillik.
1751 entry daha
hesabın var mı? giriş yap