2778 entry daha
  • maşuk ile alakalı olmayan ruh hali.

    aşık olmak, hatta bunu seçememek bir karakter özelliğidir. her türlü namertliği, kahpeliği göğüslemiş bir genç adam olarak ihanetlerin içinden bile tutkulu bir aşkla sıyrılmaktır. o derece yoğun bir duygu ki bunu sadece bir adem evladına atfetmek günahların en ağırı olmalı.

    şiirlerin, şarkı sözlerinin, fırça darbelerinin sadece bir kadın figürüne adanması çılgınca bir düşünce. leyla ile mecnun hikayesinin divan edebiyatı tarafından devşirilmesinin temelinde dünyevi güzelliklerden sıyrılıp aşkın kendisini yüceltmek var. inanıyorum ki benim gibi bunu sadece iki bedenin birbirine çekiminden fazlasını tahayyül edebilmiş, yanıp kavrulmuş ruhların ilahi bir lutuf olarak gördüğü azap şekli aşık olmak.

    ah bu şarkıların gözü kör olsun dinleyip içerken birine üzülmüyoruz bence. bundan haz alıyoruz, kendimize işkence ediyoruz ama bu bir ibadet şekli. yüreği mazgal gibi olan tüm delikanlı kardeşlerimin içinde aslen bu ateşin yandığına dair zerre şüphem yok.

    şairin sevdiği kadına okuduğu mısralarda kendi memleketini anlatmasının sebebi onun dudaklarının pembe ellerinin beyaz olması olamaz. buğday tarlalarına duyulan hasrette aşk vardır. naçar gezmek aşkı aramaktır, aşık olmaktır.

    cesaret ölümü arzulamak değil, bu azapla yaşamayı seçmektir. darbeleri bedeninde değil ruhunda dindirenler, yani aşık olanlar bu fani hayatı en cesur yaşayanlardır.

    selam olsun hepsine, yanınızda olsaydım her birinizi alnınızdan öperdim.
1806 entry daha
hesabın var mı? giriş yap