311 entry daha
  • merak etme sen' i kasetten dinledim bu kölnde bitanehala duran meşhur kasetçi var, orda rastladım. adam elazığlı mı ne kitap mitap da satıyor, kafam da güzeldi dükkana girmeden spielhallede 2 el batak oynayıp kanaklarla onların tabiriyle duman içmiştim. dükkandan içeri girdim beni tanıyor içerdeki. muhtevanın bütün temaşasına ayığım diye seviyor da. çünkü şikayet edebiliyor bana elazığlı kasetçi. yalapşap almancasıyla sövmeleri anti akp salvoları bitince"bugün ne dinleteyim" faslımız geldi. kaset,plak,cd çok ilginç bir arşiv var. burda bir parantez; insanlar sanıyor ki her şey bütün müzik tarihi internette var. aslında yok. herneyse.

    nedense ferdi istedim, baktım ama kasetlere.... özellikle cem karaca'dan kaçıyorum. cem karacaya ilginç bir önem veriliyor ama bana dokanan bir önem değıl. die kanacke albümü dolayısıyla burdaki alevi-demokrat-kürt tayfada bir gideri var cem'in ama bana füzyon gibi geliyor. bana damardan gurbet lazım. die kanacke albümü ile ilgilenmediğim su götürmez.

    ses sistemi cillop, kasetin bant kapı gibi, zaten hemen kartonete abanıyorum kartonet cam gibi kayıttaki bütün aksaklıkları duyuyorum. albüme adını veren şarkı ile başlıyor. yaylıların noise'ü ferdinin seksenler sonu damardan kadehleri vurduğu günler, gurbettekiler... bende kafa duman. bura gurbet. ora nere filan... bi keyifleniyorum abiyi de idare edemiyorum; dışarıyı gören hoparlörlere dönüp bir nevi bi; kendim ve ferdi ve ben ve o an kaçgeniyse kaçgeninde izole olmaya bileniyorum ama olana dek ferdi şiiire giriyor, şarkı bitiyor. sokaktan platin saçlı migrant orospular burunları lens gözleri kalkık kalkık yürüyor ben kopuyorum. başka da birşey olmayan buranın adını köln koyuyorlar. kasetçi diye tasnif ediyorlar. sokaklar paralel başka sokaklara çıkıyor ferdinin kara bağrı alev alıyor, biraz sonra gurbet ona mezar oluyor, çalgı çengi beni semiriyor daha da çılgın bedişe nasıl bağladıysam necla nazırı bile düşünüyodum. bi kapalı necla bi açık güzel necla... derken elazığlı abi geldi kolumu sıktı suratıma baktı. çok hızlı yaptı ya da ben kafa güzel ayıkmadım.. amk adam da bence iki kez bakmış oldu hatta ve gene baktı çok uzun bakktı baktı bir bok anlayamadı "niye bu kadar sevdin?" dediki bence başka birşey demişti öncesinde... anlatamadım kurduğum bağı. zaten pek anlatamazdım da. allahtan kafası güzellere hoşgörülü burdaki türkler. kahvede şarap içip okey oynayan amca var. ferdi var. evde açtım albümü. kahvede şarap mı içilir diyordum; çay da çay yapıyordum. çay faşizminin en kötü hali; kahvede bira içmek serbestken çay içip bira içenlere sövmekmiş. merak etme sen aşkın bana mezar olur bu gurbet gibi amk.

    -merak etme sen.. merak etme sen( ferdi şiiri tonunda)
284 entry daha
hesabın var mı? giriş yap