• 1960 yılında kurulup, 1968 yılında dağılan denemese bile, judy craig'in ayrılmasının ardından müzikal olarak oldukça olumsuz etkilenen new yorklu doo wop grubu. bir girl group olan the chiffons, judy craig*, patricia bennett, ve barbara lee'yle kurulur, 1963 yılında da sylvia peterson gruba katılır. 1968'e kadar çıkardıkları her bir singlela* ilk 100 içerisinde 1'den 95'e kadar envai çeşit basamaklarda boy gösteren grup, craig'in ayrılığının ardından bir daha 'ilk 100' yüzü göremez.
    1963 yılında bilmediğim ve öğrenemediğim bir neden dolayısıyla the four pennies adıyla my block ve when the boy's happy isimli iki single yayınlayarak daha sonrasında tekrar kariyerlerine the chiffons olarak devam ederler. bu iki singlelık isim değişikliği yapımcı değişikliği veya yeni katılan eleman nedeniyle olabilir mesela, bilemiyorum.
    ilk hitleri, en aktif oldukları sene olan 1963'te* yayınladıkları he's so fine isimli şarkıları olur, ve bu şarkı aynı zamanda kendilerini de listelerin 1 numarasına taşıyan ilk ve tek şarkılarıdır. hatta hatta yine bu şarkı yıllar sonra george harrison'ın da my sweet lord şarkısında "istem dışı da olsa aşırı derecede esinlenmesi" suretiyle başına bela olacak olan parçadır.*
    22 kasım 1963'te i have a boyfriend isimli şarkıları dallas'ta klif isimli bir radyo istasyonunda çalınmaktayken, şarkı aniden kesilir ve john f kennedy'nin suikaste uğradığı flaş haber olarak duyurulur.
    böyle de değişik/hareketli bir kariyeri olan grup, 1968-1976 arasında müzik hayatına 3 kişi olarak devam eder. 1992'de barbara lee'nin ölümüyle judy craig tekrar gruba katılır. kısa süre sonra sylvia peterson ayrılır ve grubu tekrar 3'e tamamlamak için connie harvey katılır. çok geçmeden connie harvey solo kariyeri için ayrılır, ve onu müteakiben patricia bennett de the chiffons macerasına kendi adına son verir. elimize ulaşan son bilgilere göre yaratıcı olduğu kadar pek de cazgır ve uyumsuz bir insan olan judy craig, tüm elemanların gruptan ayrılmasının ardından, şimdi tuttuğu vokalistlerle kariyerine devam etmektedir...
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap