2962 entry daha
  • 2021 yili icin green card cekilis basvurulari 2 ekim 2019 - 5 kasim 2019 tarihleri arasinda yapilacaktir. basvuru sonuclari 5 mayis 2020'de yine ayni siteden ogrenilebilecek.

    bu yil dikkat edilmesi gerekenler;

    resmi site

    * cekilise ucretsiz sekilde su siteden basvuru yapabilirsiniz: https://dvlottery.state.gov/

    * ayrica yine ayni siteden 5 mayis'ta sonuclari ogrenebilirsiniz.

    * basvuru icin su video'dan yararlanabilirsiniz, ayrica sorularin turkce aciklamalarini su sayfada bulabilirsiniz. basvurunun ilk gunu video'yu guncelleyince yeni linki de hemen alta eklerim.

    pasaport

    * beklenildigi uzere bu yil pasaport bilgileri de forma eklenecek. basvuru yapabilmek icin gecerli ve suresi bitmemis bir pasaporta sahip olmaniz gerekiyor.

    * ana basvuru sahibinin pasaport numarasi, pasaportu veren kurum ve pasaport gecerlilik tarihinin basvuru formuna yazilmasi gerekecek. es ve cocuklarin passaport bilgisi vermesine gerek yok. (es icin ayri basvuru yapilacaksa, tabii ki o durumda esinizin de kendi basvurusunda kendi pasaport bilgisini girmesi gerekecek)

    * forma yazdiginiz pasaportun gecerli ve gercek olmasi gerekiyor, yanlis veya hatali bilgilerle cekilise katilmaniz diskalifiye olmaniza neden olacak.

    * eger cekilisten secilirseniz mulakat gunu bilgilerini girdiginiz pasaportu -suresi gecmis olsa dahi- ibraz etmeniz gerekecek. pasaportun kaybolmasi durumunda onlem olarak fotokopisini cekip saklayabilirsiniz ama fotokopiyi kabul edip etmemek konsolosun takdirine kalmis. o nedenle isinizi garanti altina almak icin bu pasaportu cok iyi saklayin.

    * pasaportun cekilise basvuru sirasinda gecerli olmasi yeterli, daha sonra suresi gecse dahi problem degil, yeni bir pasaport ile surece devam edebilirsiniz. fakat her yil bu islemlerle ugrasmak yerine tek sefer 10 yillik pasaport basvurusu yapmanizi tavsiye ederim.

    * eger devletsizseniz ve bir ulkeniz yoksa ya da pasaport vermeyen komunist bir ulkenin vatandasiysaniz o durumda bir pasaporta sahip olmaniz gerekmeyecek. fakat eger turkiye ya da azerbaycan vatandasiysaniz bu durumda olmadiginiz icin bir pasaport bilgisi girmeniz gerekecek.

    fotograf

    * bu yil da basvuruya yeni cekilen ve gecen yillarda kullanilmayan bir fotograf eklemeniz gerekecek.

    * basvuru fotografini evde kendiniz cekip bilgisayarda editlemek isterseniz su video'dan yardim alabilirsiniz.

    * fotograf konusu danisman sirketler tarafindan bilerek ve isteyerek abartilmaktadir, ozellikle de sizi korkutup kendilerine para vermeniz icin bunu yapiyorlar. eger elinizde bir fotograf varsa bunu yukaridaki video'nun son 5 dakikasini izleyerek (17:00'dan sonrasini) cekilise uygun hale getirebilirsiniz, basvuru ve fotograf icin hicbir danisman sirketi kullanmaniza gerek yok.

    sartlar

    * green card cekilisine basvuru yapmak icin herhangi bir yas siniri yoktur. fakat kazandiktan sonra vize alabilmek icin en az lise mezunu olmaniz veya uzmanlik ve deneyim gerektiren bir iste en az 2 yil calismis olmaniz gerekiyor. eger cekilis sartlarini saglamiyorsaniz ve mulakat sirasinda da saglamayacaksaniz o durumda cekilise basvuru yapmamalisiniz.

    vize sayisi

    * onceki yillarda 55.000 cekilis vizesinin maksimum 5000'i nacara programina aktariliyordu, nacara programinin sonuna gelinmesiyle artik bu 5000 vize yine sadece cesitlilik vizesi olarak kullanilabilecek. bu nedenle bu yil verilecek vizelerin sayisi onceki yillardan farkli olarak 55.000.

    ayrica

    green card ile green card cekilisi iki farkli seydir. green card abd'de suresiz oturma ve calisma iznine sahip olmanizi saglayan resmi bir belgedir, green card almanin pek cok yolu vardir, cekilis bunlardan sadece biridir. 2017 yilina dair bazi green card verilerini su iletide bulabilirsiniz: (bkz: #89737976)

    basvuru icin hicbir araci kuruma para vermenize gerek yoktur. araci kurumlarla basvuru yapmaniz kazanma sansinizi arttirmamaktadir. bu, araci kurumlarin uydurduklari bir yalandir. fakat buna ragmen destek almak isterseniz, losev'e bagis karsiliginda su servisi kullanabilirsiniz.

    ozellikle hizli bir sekilde abd'ye adapte olup, abd'de bir yasam kuracaklara cikmasi dilegiyle.
    herkese bol sanslar.

    kaynak
4751 entry daha
hesabın var mı? giriş yap