15 entry daha
  • ekşisözlük aracılığıyla mesajdan ulaşan bir arkadaş ( @heyeng) aracılığıyla benimle birebir aynı tarih ve saatlerde aynı olayları yaşayan birine daha ulaştım. banka yine aynı şekilde umursamaz tavır takınmış. arkadaş polise bilişim suçları bölümüne başvurmuş. diğer taraftan avukatı hakem heyetine başvurması yolunda telkinde bulunmuş.

    https://www.tbb.org.tr/…l-musteri-hakem-heyeti/2469

    başvuru öncesi gerekli süre ve şartların oluşması için bir süre daha beklemek gerekecek. aslında ilk yaptığım iptal başvuruları için yeterli süre ve doküman var ancak sonradan daha detaylı dilekçe ile yaptığım başvuru için biraz daha beklemek gerekiyor.

    arkadaşla görüşmem öncesi bu heyeti bilmiyordum, olası banka sorunları için burayı takip edenlere de bir yol gösterici olur umarım.

    hakem heyeti araştırırken şunu da farkettim ki adamlar gerçekten profesyonel. her ikimizin kartından da yapılan harcamalar, ikimizin de daha fazla limiti olmasına rağmen 4.000 tl düzeylerinde. diğer taraftan hakem heyetinin kararına bankanın itiraz edemeyeceği meblağ üst limiti de 2019 için 3.692 tl imiş.

    bunu görünce aklıma gelen ilk şey, adamların, bizim itiraz ederek bu üst limiti bankadan alacağımızı, sonradan işin peşini bırakacağımızı, bankanın da bizim üzerimizden işleyecek yasal süreci takip etmesinin zor olacağından dolayı aradan sıyrılacaklarını düşündükleri oldu.

    diğer taraftan, işlemi cumartesiyi pazara bağlayan gece yapıp ikimize de pazar sabahı şifre değiştirme mesajı gelmesini sağlayarak ikimize de hemen bütün hesap ve kartlara bloke ettirip pazar günü banka telefonlarından hiçbir işlem yapamamamızı sağlamalarından da zaten sistemi bilen, tam tabiriyle "içeriden" birileri olduğundan kıllanmıştım.
    sistemin açığını bu kadar iyi bilmeleri iyice şüphe oluşturmaya başladı artık.
27 entry daha
hesabın var mı? giriş yap