4 entry daha
  • bu tugayın işlemiş olduğu suçlardan dolayı, olay analizi yapılırken hukuki sürecin yavuz ertürk üzerinden işlemesi imkansızdır..

    aihm'in aldığı kararlar hakkında atıp tutmak yerine biraz gerçeklikten nasip alınsa şu biliirdi: alaca köyü ile ilgili karar avrupa insan hakları mahkemesi tarafından 2001 in mayıs ayında sonuçlanmıştır. ankara'da aihm'den gelen delegeler huzurunda tanık dinleme duruşması yapılmıştır.. ve sonuç gayet basittir. bu bölge sınırları içerisinde mobil operasyonlar yapan bolu dağ komando tugayı 11 suçsuz insanın ölümünden sorumlu bulunmuştur..türkiye bundan dolayı tazminat ödemeye mahkum bırakılmıştır..işte en önemli nokta da tam burda yaşandı o vakitler. mayıs 2001 yılına kadar "bu insanları göz altına almadık" diyen yetkililer bu tarihten sonra çark edip "göz altına alınan pkk'li idiler" söylemi ile ses getirmeye çalıştılar.. yani yetkili merciler bile bu insanların tutuklandığını kabul etti ve sonrası malumunuz..

    uzun lafın kısası: yaşanmış suçlar aihm'de kişi bazlı suçlu bulmak adına değil, devletleri iç hukuk mekanizmasını çalıştırmadıkları için maddi olarak tazminata mahkum etmek için verilir..ne 57 tanığın dinlenip "kişi" lerin beraat etmesi soz konusudur ne bolu dağ komando tugayı'nın suçsuz olması..

    şimdi sormak lazım gelir: zerre kadar ısıtılmadan ortaya atılan sallama iddiaları nereye bağlamak gerekir, yalan ne içindir..?
34 entry daha
hesabın var mı? giriş yap