103 entry daha
  • yıl 1995 falan, evimize misafir gelen arkadaşlarımız ile rahatça sohbet edebilmek uğruna kızımız da dahil 4-6 yaşlarında 3 çocuğa "bir film koyarız arka odada izlerler" demiştik,
    demez olaydık.
    bizim kız afişinde palyaço olan 1990 yapımı bir filmi beğenmiş!

    salonda kekler yeniyor, çaylar içiliyor, muhabbetin dibine vuruluyordu ki,
    o ne
    salona, çığlık çığlığa ağlayıp korkudan bağıran 3 çocuğun doluşması
    ve içeri koşup ekrana bakınca durumu anlamam bir oldu.

    stephen king'in 4 yılda yazdığı 1986'da basılan tüyler ürperten eseri
    'it' (o) 'nun 1990'da ki sinema uyarlaması....

    o günden sonra sirke gidilemedi, tatil köylerinde veya alışveriş merkezlerinde ki palyaçolardan kaçıldı, bir doğum günü etkinliğine renk katması için çağırılan palyaçolar kabusumuz oldu, kırmızı bir balon korku unsuruydu hep.
    24 yıl geçti bill'in kardeşi george'a, palyaço pennywise'ın "corcii" şeklinde seslenişi kızımın aklında ve hâlâ bakamaz palyaçolara.
    bkz. coulrophobia
    vikipedi de şöyle özetlemiş; koulrofobi palyaçolara duyulan korkudur.
    koulro kelimesi, antik yunan kültüründe palyaçoların eğlence figürü olarak yer almamasına rağmen, yunanca'da tahtabacak anlamına gelen "kolovathristis" kelimesinden gelir.

    koulrofobia, insanların üzerinde ciddi izler bırakabilen bir fobidir. ciddi anlamda, insanları rahatsız eder. ileri derecelerdeki koulrofobia hastaları, palyaçoları gördüklerinde titreme, hızlı nefes alıp verme, nefes kesilmesi, bağırma gibi refleksi davranışlar sergileyebilirler.

    koulrofobisi olan insanlar, palyaçolara bakmak, onlarla iletişim kurmak zorunda bırakılmamalıdır. bu, koulrofobisi olan insanın çevresine olan güvenini sarsar.
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap