• taylor swift'in yedinci stüdyo albümü lover'ın şarkılarından biri.

    swift'in tek başına yazdığı şarkı, onun kendi deyimiyle belirli bir yerde olan olayları nostalji duygusuyla ele alıyor. konu olarak ise gayet açık bir mesajı var: sevdiğin kişiyi kaybetme korkusu.

    şarkı adını gerçek bir yerden alıyor. cornelia street, new york'ta bir cadde ve swift 2016'da evini yeniletirken bir süreliğine bu caddeden ev kiralamıştı. tarihine bakarsak sevgilisi joe alwyn ile ilişkilerine yeni başladıkları bir dönemden söz ediyoruz (eylül 2016'da başladılar). swift'in o dönemde bu kiraladığı evde yaşadığını düşünürsek ilişkinin ilk aşamalarına dair anılar bu eve ve caddeye ait. sanırım cornelia street, tüm o ilk haftaların sancılı sürecini ve korkularını ele alıyor. bu dönem swift için son derece hassas, aynı konuya hem delicate'te hem cruel summer'da değindi. ortada bir bar buluşması (delicate), bar sonrasında bir eve dönüş yolculuğu (cruel summer) ve ardından hissedilen terk edilme korkusu (cornelia street) var.

    "we were in the backseat
    drunk on something stronger than the drinks in the bar
    "i rent a place on cornelia street"
    i say casually in the car
    we were a fresh page on the desk
    filling in the blanks as we go"

    şarkı ilk dizeleriyle bardaki buluşmadan söz ederek başlıyor. "we were a fresh page on the desk/filling in the blanks as we go" olduğu gibi yeni bir başlangıca işaret.

    "i packed my bags, left cornelia street
    before you even knew i was gone
    but then you called, showed your hand
    i turned around before i hit the tunnel
    sat on the roof, you and i"

    sonrasında hatıralar, anılar ve swift'in veda etmeye hazırlanırken alwyn tarafından durdurulup geri döndürülmesi. bu kısmı bir parça ironik, zira swift mine şarkısında o dönemde adını asla açıklamadığı sevgilisi için geleceğe dair hayaller kurarken bir kavga sonrasında onu terk ediyor ve sevgilisi onu geri döndürüyordu. swift o şarkıdan altı yıl sonra bu olayı bizzat tecrübe etmiş gibi görünüyor.

    "barefoot in the kitchen
    sacred new beginnings
    that became my religion, listen"

    şarkının bridge kısmı ise swift'in ilk albümündeki invisible şarkısının melodisiyle birebir aynı. sound'una değinmişken şarkının ikinci verse'ündeki beat'leri de delicate ile benzerlik taşıyor.

    "i rent a place on cornelia street"
    i say casually in the car"

    şarkı bu sözlerle bitiyor ve birçok fan bunun getaway car'a gönderme olduğunu düşünüyor ki cornelia street de getaway car gibi albümdeki dokuzuncu şarkı. o şarkıda swift'in son sözü "said goodbye in a getaway car"dı ve tom hiddleston'a veda ederken onu bıraktığı için pek de üzgün değildi. bu şarkıda ise aksine terk edilmekten deli gibi korkuyor. eğer kulaklıkla dinlerseniz şarkının sonunda araba kapısının kapanma sesi var. şarkı ikilinin arabadan inmesiyle bitiyor.

    arka plandaki bütün bu hikayeden bağımsız olarak cornelia street, çok bilindik bir duyguyu oldukça duygusal bir yolla işleyen bir çalışma. swift gözünüzün önünde resim çizer gibi tüm hikayeyi anlatıyor ve endişesini karşı tarafa hissettirmeyi başarıyor. devam eden bir ilişkinin bile en hüzünlü parçasını bulup şarkı yazabiliyor olması ise sanırım en ilginç tarafı. red'de come back be here diye bir şarkı vardı. sanılanın aksine çok büyük bir ayrılığı değil, sevgilisinin iş seyahatine çıkmasını ele alıyordu. iş seyahatinin acısına bile dayanamayan swift bu ilişki sonrasında red gibi bir albüm yazmıştı. pek bitecek gibi görünmüyor ama bu ilişkisi biterse ortaya nasıl bir albüm çıkar merak ediyorum. cevabı çoktan bu şarkının içinde:

    "that's the kinda heartbreak time could never mend."
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap