5 entry daha
  • (bkz: corpse party tortured souls)

    klişe bir urban legend hikaye yapısı üstüne kurulu, dört bölümden oluşan korku animesidir. trailer
    adından da anlaşılacağı üzere azap çeken ruhların nefretlerini/acılarını dışa vurumu üzerinden gelişen bir hikaye işlenmiş. son derece kanlı ve organ dolu bir anime. elbette klişe olması kendisini kötü yapmıyor, lakin çok kısa oluşu ile karakter gelişiminin olmaması tatları tuzları kaçırıyor.* keşke çok kısa bir seri yapmak yerine bir film olarak bu projeyi gerçekleştirselermiş.
    öylesine kısa bir korku serisi izlemek istiyorsanız, bence ideal bir seçim.

    --- spoiler ---

    hikayede yegane hoşuma giden karakter naho adlı ölü medyum kız. sevdiği çocukla beraber burada ölmüş ve her şeyin farkında. dönüp dolaşan her karaktere görünüp onlara ufak ufak tüyolar veriyor, bulundukları boyutun ne olduğunu anlatmaya çalışıyor kendince. ancak her şeye karşın ruhunun kararmasını ve işlediği cinayeti unutuveriyor. ne de olsa o da bu boyutun bir parçası artık. sevdiği çocuğun başını okşayacağına dair hayaller kuruyor, ama onu kendi elleriyle öldürdüğünü hatırlayamıyor.
    hikayedeki hiçbir karakteri salaklığı ve gaddarlığı için suçlayamayız. ama naho bile bile bu boyuta giriyor. sevdiği çocukla kendi hayatını ve ruhunu bile bile tehlikeye atıp yok ediyor. yegane zararı dokunmayan ruhun yegane bencil ruh olması da çok ilginç.
    en sonunda da zaten karartı kusarak yok oluyor.

    ek olarak hem çürümüş hem de taze cesetlerin olduğu bir ortama, lise çocuklarının bu kadar kolay alışması, hatta cesetleri yadırgamamaları açıkçası çok gülünç ve can sıkıcı. yani mezbaha ile mezarlık karışımı bir yerdesiniz, ama merdivenlerden sakince iniyorsunuz. gerçekçilik biraz oyun seviyesinde kalmış gibi.
    --- spoiler ---
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap