4 entry daha
  • ulkucu hareket;
    amerikan donanmasina ve amerikan yayilmaciligina (bkz: emperyalizm) defol diyen vatansever turk genclerini katleden anlayisa alkis tutup o yillardan 40 sene sonra da manhattanda bozkurt isareti yaparken, amerikan bayragini turk bayragi ile ayni heyecanda sallamaktir.

    20 mayis 2006 new york turk yuruyusune turk-islam ulkucu dernekler federasyonu adi altinda katilan kisilerin de icinde bulundugu hareket.
    kiraladiklari floatun ustunden salladiklari amerikan bayraklari ile ulkucu hareketin engellenebilir bir sey olup olmadigi konusunda kafalarda bir kez daha soru isareti birakmistir.

    daha once sozlukte engellenemeyecegi ile ilgili yazilmis diger hareketler icin (ara: hareket engellenemez)

    oyle bir kamyon kasasi (bkz: float) dusunun ki, ulkucu hareket, bozkurt mozkurt yazsin her tarafinda, ustune cikan amcalar ve teyzeler bozkurt isareti ile manhattan'i selamlasin, protokol denen kisilerin onunden el isaretlerinin yucelttigini dusundukleri turk boylarinin gururu ile gecsin, bi de ustune ayni kamyondaki kimileri de bayrak direklerinden sokulup getirilmis devasaliktaki amerikan bayragi sallasinlar turk bayraginin yaninda.

    yuruyusun yukaridaki olaya tanik kisminin linki icin
    (bkz: turk gunu yuruyusu/@ekim)

    videoyu yukleyenlerin sesinden verilen ayar da cabasi: "amca n'apiyosun sen ya, birak onlar burda gecmiyor" [12nci dakika 50nci saniye]
51 entry daha
hesabın var mı? giriş yap