96 entry daha
  • gün itibariyle, almanya ayagi olan condor da teknik olarak iflas edip almanya'dan aldigi 200 milyon euro'luk kurtarma paketiyle* hayatta kalmistir.

    ekonomik döngülerde en önemli faktörlerden biri demografidir. bakmayin siz finanscilarin her firsatta stochastic calculus, türev-integral ve teknik analiz kastirmasina. gelismis ülkelerin gdp'sinin 70%'inin hanehalki tüketiminden geldigi bir dünyada, olay döner dolasir en cok harcama gücünü hangi yas grubu elinde tutar ona gelir.

    en büyük müsteri kitlesi olan, alt-orta sinif avrupa emeklileri artik iyice yaslanip seyahat edemez hale gelince, ya da saglik harcamalari arttigi icin tatilden kismaya basladikca, eksilen müsteri grubunu yeni nesille dolduramayip ekonomik olarak hayatta kalamamistir.

    millenial ve daha genc nesil bütün rezervasyonlarini booking.com tarzi sitelerden yaptirip, ucuslarini low-cost havayollarindan ayarlayinca, sehrin en pahali noktalarinda yüzlerce metrekare ve onlarca calisanli acenta ofisi isleten bu tarz firmalar hayatta kalamiyor.

    tatil anlayisinin, tatil köylerinden sehir otellerine kaydigi bu dönemde muhtemelen diger büyük tur sirketlerini ve cruise gemisi isletmecilerini de benzer bir kader bekliyor.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap