1 entry daha
  • edmonton $ehrindeki taraftarlari tarafindan delicesine destenlenen kanada'nin en guclu hokey takimlarindan.

    $u siralar bati konferansindan amerika'nin californiasindan anneheim takimiyla yaptiklari "best out of 7" serisini 3-0 onde goturmekteler. eger 25 aralik 2006 per$embe gunu yine bu takima kar$i kazanirlarsa, 2006 nhlinde buffalo ile final oynayacaklar.

    kazandiklari her mactan sonra oilers fanlari whyte avenueya akar, mac biter bitmez cigliklar kornalar duyulmaya ba$lar. normalde $ehirde ya$ayan 1 milyon ki$i olmasina ragmen ve genelde sessiz ve sakin bir $ehir olmasina ragmen son 1 aydir $ehir adeta kendine gelmi$, bir galatasaray $ampiyonlugunda mecidiyekoy havasi ya$atmaktadir.
    anneheim'in takma adi da "ducks"mi$, e tabi olay boyle olunca haberlerde "edmonton goes for the duck hunt" gibi ifadeler kullanilsa da aslinda sokaklarda her mactan sonra "fuck the duck, fuck the duck" $eklinde bagirinilmaktadir.

    ayrica belediye otobuslerinin tepelerindeki ekranlarina her mac gunu "go oilers go" yazmalari da ayri bir ho$luktur.

    kazanilan maclardan sonra edmonton sakinleri, ozellikle gencler oyle delirirler ki, sarho$ olup gazete box larini devirmeler, fireworksleri birbirlerine atmalar, kizlarin yolda yururken size goguslerini acmalari, zaman zaman kavgalar hatta bicaklanmalar, hep ya$ananlardandir..

    ilk delirme yakla$ik 3-4 hafta once olmu$tu ve 8 ki$i bicaklanmi$ti (hicbiri olumcul degil), bundan sonra edmonton polisi olayi siki tutup mac sonrasi whyte ave. i trafige kapatmakta ve vandalism hareketlerine karsi ku$ ucurtmamaktadir. normal edmonton polisinin di$inda sadece filmlerde gorebilecegimiz swat timlerinin de ellerinde coplariyla ve 2 metre boylari 120-150 kiloluk bedenleriyle boy gosterdikleri, genclerin bunlardan tirstiklari a$ikardir.

    kazanilan maclardan sonra whyte ave.'nun kaldirimlarinda yururken tanidiginiz tanimadiginiz binlerce ki$i size high five verir, alip almamak sizin kararinizdir ama genelde almak sizin sagliginza olabilir, zaten arada cok guzel kizlar da veriyor almamak mumkun de degil zaten, almicam da napicam. onun di$inda sadece whyte'in uzerinde saat gece 10'dan sabaha kar$i 2ye kadar bir polis helikopteri dola$ir ki bu kalabalikta olay cikaran ki$iler halkin guvenligini tehdit etmesin.

    en nihayetinde bu takim icin soylenecek $ey, $ehre anormal bir hava verdigi ve bana turkiye'deki futbol taraftarligini hatirlatir taraftar ate$ini sundugudur.

    son olarak, whyte ave. daki taraftar psikopatliklarinin resimlerini, goguslerini fora eden bomba kanadali kizlarimizin resimlerini gormek icin de http://www.bluemile.ca/ adresine tiklanabilir.
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap