742 entry daha
  • başlığı gündem'de görünce "yine hangi yarrak kafalı suriyelilerle karşılaştırdı" acaba diye düşünmeden edemedim.

    o yarrak kafalılar gelmeden yazalım ; suriyeliler araptır biz ise osmanlı'nın en zor ve en son ele geçirdiği has türk olan karamanoğulları beyliğinin torunlarıyız.

    geçenlerde 89 göçünü anlatan şöyle bir site kuruldu: https://1989forcedmigration.org/tr/

    30 sene önce anavatan topraklarına ayak basmamıza ön ayak olan (bkz: naim süleymanoğlu)'na ve (bkz: turgut özal)'a teşekkürü borç biliriz.

    ben ise bu göçü annemin bana anlattı şu hikayeyle unutmayacağım ;
    "bir gün markete gitti geri dönüyoruz, abin yürüyor sen ise bebek arabasındasın. abin türkçe bişeyler söyledi (tam hatırlamıyor) ve arkamızdaki polis duydu ve hızlıca yanımıza gelerek "o çocuğu sustur,bir daha türkçe kelime kullanmasın yoksa 3'ünüzü de hapise atarım" dedi ve ben abini hızlıca çekiştirerek uzaklaştık."... seni bulacağım oğlum yavşak polis...

    ha bu arada ismimi sorarsanız ; stanislav!
    bu isim ben ölene kadar kimlikte stanislav olarak kalacak, bu yavlaşlığın bir ispatı olarak....

    tabi biz türklerin neden bulgaristan'dan gönderilmek istendiğinin bir özetini de yaparsak ; 1980'lerin başında rusya'nın/komünizm'in güdümünde olan bulgaristan hükümeti, yaptığı araştırmalarda 2040'lı yıllarda türk nüfusunun bulgar nüfusuna yaklaşacağını (bulgarlar 1 çocuk yaparken türkler 2 veya 3 çocuk yaptığı için) ve başlarına bela olacağımızı düşünerek türkleri ülkeden def etme işine girişti. neyse ki yanlış yaptıklarının farkına vardılar çünkü 1990 yıllar hem komunizm'in yıkılması hem de çoğunlukla çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşan kesimin ülkeden ayrılmasıyla büyük bir ekonomik krize maruz kaldı....

    neyse ki şimdi kendilerini daha büyük bir tehlike bekliyor; 30 sene sonra çingene nüfusunun bulgar nüfusuna yaklaşacağı tahmin ediliyor, bakalım buna ne çare arayacaklar..( çingeleri tehlike olarak gördüğüm anlaşılmasın sadece bulgar devleti için nüfuslarının artması sıkıntı yaratacaktır, bu her ülke için geçerlidir.-azınlık nüfusunun asıl nüfusa yetişmesi-)
1276 entry daha
hesabın var mı? giriş yap