3 entry daha
  • adaletsizliklerle dolu bir sistemdir.

    bir gün annem hastalandı. karnı o kadar ağrıyordu ki, kadıncağız iki büklüm olmuş, kıvranıyordu. evimize yakın diye önce gazi hastanesinin aciline götürdük. orada bir süre bekledik. sonra görevli sordu:
    -isminiz? yaşınız? şikayetiniz? -güvenceniz?
    yakınlarınızı dışarıya alalım, sizi biraz bekleteceğiz.

    "biraz" bekledik, sonra pılı pırtı topladık, hacettepe hastanesi'ne gittik.

    -hastanın adı?, yaşı?, şikayeti?,güvencesi?.. siz oturun biraz biz sizi çağırırız...

    annem kıvranıyor...

    teyzemle konuştuk, hacettepe'nin yataklı kısmı iyidir, acili kötüdür, eğer acilde doktor bulursanız şaşkınlıktan öleceğim dedi de ben umursamadım.
    bekle, bekle, bekle... sıra gelmiyor. çalışanlara da kızamıyorum, eminim onlar da canlarını dişlerine takıp koşturuyorlar ama olmuyor işte. koşullar kötü, doktor az, hasta çok.

    annem de sarardıkça sararıyor. yanımızda biraz para var ama özel hastaneye yeter mi emin değiliz. annem de tutturmuş bir kere "önemli bir şeyim yok" diye, eve gitmek istiyor.

    en sonunda annemi de ikna ettik, o insan selinin içinden ite kaka çıktık, acilde olmasına rağmen vizite gitmiş olan doktorların mekanından ayrıldık ve güven hastanesi'ne gittik.
    -hastanın adı?, yaşı?, şikayeti?, güvencesi var mı?, ödeme şekli? muayene ücreti x lira. nasıl ödeyeceksiniz?

    içeri buyrun...

    sonra çıktık hastaneden güle oynaya ama, kafama takıldı bir kere...

    o anda paramız olmasaydı ne olacaktı? diyelim ki yok iste, ne güvencemiz, ne gelirimiz, ama hastayız işte, insanız...

    ne olacaktı o zaman?

    bir yanda bir tanecik doktor görmek için otur bekle, öte yandan 3 doktor başında seninle ilgilensin... çok güzel, işte türkiye'deki sağlık sisteminin adaleti! artık türk milletinde bu kadar dindarlık (yoksa başka bir kelime mi gelecekti buraya?) varken ilahi adalet istemekten başka çare kalmıyor galiba. öldükten sonra eşit olur fakirle zengin belki diye...

    insan canıyla uğraşıp zamanla yarıştığı bir anda 1 saat bekletilince, sonra da parayı bastırdığında işinin yapıldığını görünce sorguluyor:

    bu böyle mi olmalıydı?

    edit:
    acı acı öğrendim ki, parayı bastırsan da bir halt olmuyormuş bazen. sevdiklerini kaybedebiliyormuş insan* basit bir doktor hatasıyla...
293 entry daha
hesabın var mı? giriş yap