2 entry daha
  • zihinsel engelli ya da daha genel anlamiyla engelli cocuklari olan ailelerin durumu hangi ülkede yasadiklari, hatta ayni ülkenin hangi sehirlerinde yasadiklariyla yakinen ilgilidir.
    genel olarak bu ailelerin "saglikli", engelsiz cogunlugun "normal" sayildigi, engellillerin norm- disi azinlik olarak kabul edildigi toplumlarda hayatlari oldukca zordur. zihin engelli cocuk dogduktan sonra yasanan aile ici hayal kirikligi, dünyanin sonu gelmis hissi yine ailenin daha önce engellillere nasil baktigi, kendi cinsiyet rollerini nasil algiladiklari, genel olarak yasam hakki ile ilgili neler düsündükleri ile vb.. daha bir dolu konuyla ilgilidir.
    engellilerin de toplumun en az "engelsiz" sagliklilar kadar esit derecede parcasi oldugunu, hatta handicaplari nedeniyle toplumun sorumluluklari oldugunu ön görmek ve tüm gündelik hayati kolaylastirici önlemlerin alinmasi bu sorumluluklar arasindadir. daha cok kücük yaslarda engelli ve engelsiz cocuklarin bir arada olabilecegi ana okullari, okullarda özel personelle destekli ortak siniflar ön yargilari erken yaslarda , zaman icinde yok edecek önemli adimlardir ve iki taraf aileleri icin cok degerli tecrübelerdir.
20 entry daha
hesabın var mı? giriş yap