413 entry daha
  • olur da bu saatten sonra komodorda oyun gelistirmek (program da olabilir) gibi bir ise girisirsiniz (niye diye sormam, deliye bulasmamak lazim) ama bir suru kaynak kitap arasinda "hangisini seceyim de okumaya baslayayim? hangisi en yararli olur?" diye dusunmekten vakit kaybediyorsunuzdur (ki komodordan anladiginiza gore yas da kemale ermistir, vakit kaybetmemek lazim hafazanallah yarin bir gun rahmetli olursunuz falan), iste daha fazla vakit kaybetmeyin diye okudugum bir suru kaynak kitap arasinda sahsen en yararli buldugum ve isime yarayan kitaplarin indirme linklerini vereyim;

    memory yonetimi (basimin belasi, kemalettin tugcu hikayesi gibi aci dolu bir dramdir bu memory konusu):

    http://69.60.118.202/…_map_for_the_commodore_64.zip

    makine dili (dil dile degmeden dil ogrenilmez diyip devreleri yalamaya kalkmayin sakin, ben yaladim, bir ise yaramiyor carpildiginizla kaliyorsunuz):

    http://69.60.118.202/…book_for_the_commodore_64.zip

    makine dili rutinleri (are you sex, hamburger together gibi):

    http://69.60.118.202/…ines_for_the_commodore_64.zip

    grafik tasarimi (icinizdeki anaokul cocugunu kesfetmek zorunda kaldiginiz kisim):

    http://69.60.118.202/…raphics_an_advanced_guide.zip

    http://69.60.118.202/…the_commodore_64_computer.zip

    sprite animasyon (on yuzbin baloncugu burada mi yutuyorduk yoksa o baska bir marka miydi lan?):

    http://69.60.118.202/…hics_for_the_commodore_64.zip

    muzik ve ses (ben bu kismi kisaca "ilgaz anadolunun sen yuce bir dagisin" seklinde cozdum gerci):

    http://commodore.bombjack.org/…the_commodore_64.zip

    yapay zeka (aslinda bunu npc tasarlamayi hayal etmek icin okuduydum, npc acisindan asiri yararli olmasa da komodorda yapilabilecekleri ogrenmek acisindan bayagi yararli. hem yarin bir gun bir is basvurusunda "komodorda yapay zeka calisiyorum, yakinda dunyayi degistirecegim" diye belirterek insan kaynaklarinin sikici gecen gununu neseli bir hale getirebilirsiniz, sayenizde aylarca surecek geyik cikar):

    http://69.60.118.202/…ects_for_the_commodore_64.zip

    ha bu linklerden killanip "zip mip ne ayak lan? pilgisayarima turujen mi sokusturacan? cdromumu cikarip sokacan mi?" diyen varsa su ana linkten kitap ismiyle bulup indirebilirsiniz (tuh yine planim basarisiz oldu):

    http://commodore.bombjack.org/commodore/books.htm

    bir de olur da bilmeyen vardir, komodor 64 islemcisinin temel versiyonu olan 6502'nin java'da calisan gorsel simulasyonunu yapmis manyak herifler, ozellikle islemcinin yapisini anlamak ve assembly kodlarken aslinda neler dondugune sahit olmak istiyorsaniz muthis yararli bir site o da;

    http://visual6502.org/jssim/index.html

    bu vesileyle chuck peddle denen dahinin de kulaklarini cinlatalim (gerci kulaklari da duymuyordur bunun artik, nerden baksan besyuz yasinda falan). tabii benim som agzimla masallah dedigim uc gun yasamadigi icin kesin olur yakinda. en son jack tramiel'i ovdugumde herif bir ay sonra mortu cekmisti.
267 entry daha
hesabın var mı? giriş yap