36 entry daha
  • oliveo isimli küçük restoranı işleten, türk abinin, türkiye'den gelirken yanında olabildiğince rakı getireceklere hem ücretini ödeyeceğini, hem izzeti ikramda kusur etmeyeceklerini ve gezilecek görülecek yerler hakkında bilgi vererek yardımcı olacağını birinci ağızdan duyduğum şehir. uzak doğu yemeklerinden gına gelir ve uzak doğuda zeytinyağlı şakşuka yemek isterseniz, oliveo doğru yer. :)

    siem reap, bodrum'un 40 yıl önceki hali gibi. angor wat gibi olağanüstü tapınaklar ve el değmemiş doğasıyla müthiş bir turizm potansiyeline sahip olmasına rağmen halk cahillikten veya turizm kültürüne haiz olmamaktan dolayı sürekli yolda çevirerek bir şeyler satmaya çalışıyor. her şey için pazarlık etmek zorunda kalmak ve adım başı her tuktukçuya hayır demek gerçekten bir yerden sonra yorucu.bazı tuktukçular belli ki tuktuk işiyle paralel olarak ot, kadın vs işlerine de aracilik ediyor. tuktuk satamayinca weed, cocain diyen tuktukcular oldu.özellikle incik boncuk, tekstil gibi ürünlerde pazarlık payı neredeyse gerçek fiyatın iki katı.şehir genel olarak çok temiz değil ve bakımsız. ancak yapışkan satıcılar dışında muhattap olduğunuz kişiler genelde güleryüzlü.
    ve tüm bunlara rağmen, angkor wat, bütün bu çileye değecek muhteşem bir yapı. boşuna dünya kültür mirasi listesine eklenmemiş, ölmeden önce görülmesi gereken bir yer.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap