• kadıköydeki ofisinde deneme ielts testi aldım. speaking'i yapan adam bayağı garipti.

    normal speaking sınavı yapmak yerine bana önce ne zaman ielts belgesine ihtiyacım olduğunu ve kaç puan almak istediğimi sordu.

    speaking'in ikinci bölümünde en az 4 dakika boyunca konuşmak gerekiyormuş ancak adam bana konuşmaya devam et demek yerine 1:30 dk olunca ben soruyu cevapladım diye süreyi durdurup benim ingilizcemin iyi olduğunu (ingiliz dili edebiyatı mezunuyum zaten ama yine de sağ ol) ancak bazı tekniklere ihtiyacım olduğunu söyledi. bu sınav 900 lira ve bi kere bu parayı verip gerekli olan skoru alabileceğimi söyledi.
    bu teknikleri de ondan kurs alarak öğrenebileceğimi belirtti. yani adamın derdi benim ingilizcemi test etmek değil kendine müşteri bulmak. karşında enayi var di mi? sen yap doğru düzgün sınavını sonra yine de ki ben eğitim veriyorum şu kadar saate şu kadar ücret bitti gitti.

    daha sonrasında öğreniyorum ki olay sadece 4 dakika boyunca konuşmakla alakalıymış hatta ielts'te zaten karşındaki kişi az konuştuysan konuşmaya devam etmen gerektiğini söylüyormuş.

    kısaca bu sınavı gidip almayın 120 liranıza yazık. olay zaten writing değerlendirmesi ve speaking kısmıydı benim için. writingten verdiği puanı neye göre verdiğini de açıklamıyor mesela.

    kısaca ilginç ve rip off bi deneyimdi benim için :)

    kurumun adı studyinuk olarak da geçiyor.

    geç gelen edit: bu entryi yazdıktan 1 ay sonra gerçek ielts'e girdim ve aldığım overall score 8, speakingim 8.5.

    kadıköydeki kıçıkırık studyinuk'de aldığım puan 6.5 veya 6'ydı, speaking de 5'ti.
hesabın var mı? giriş yap