4 entry daha
  • kendisi de belirttiği gibi bir yurttaş olarak kafam rahat değil diyerek bu duruma yapılacak en iyi yorumu yapmış.

    açıkçası ben de aynı görüşteyim. bakıyorsun sosyal medya ikiye bölünmüş durumda bir taraf klavye komandoları savaş propagandaları saçıp duruyorlar şöyle gireriz böyle bombalarız türkiyeyiz güçlüyüz vs (o değil baksan hepsi bedelli askerlik yapmıştır amk). öteki taraf savaşa hayır çığırtkanlığı yapılıyor muhalif yönü ağır basan gözünü kapatıp yok savaş olmaz ne olursa olsun savaş olmaz deyip duruyor.

    bu durumda ben de imamoğlu ile aynı görüşteyim. bir operasyon başlatıldı ve tabii ki her vatan evladı gibi bir tek askerimizin burnu dahi kanamadan alnının akıyla oradan çıksın isterim.

    ancak ee tamam o zaman sen oraya girmezsen askerin de zarar görmez o zaman savaşa hayır demek de oldukça gerzekçe bir düşünce, orada gözünün önünde bir tehdit varsa onu başına bela olmadan bertaraf etmek yapılacak en doğru şeydir. türkiye saldırgan ve işgalci bir ülke hiçbir zaman olmamıştır ve askeri yeteneğini sadece kendini savunmak için kullanmıştır. bu bizim değişmez asli politikamızdır ancak bazen kendini savunmak için de saldırmak gerekebilir, buraya kadar sıkıntı yok.

    peki kafalar neden rahat değil? açıkçası ben bir vatandaş olarak şu an bu operasyonun detaylarını çözemiyorum. trump manyağının bir dediği bir dediğini tutmuyor ama her seferinde tekrar ettiği tek şey ypg'ye dokunursanız sizi yakarım. öte yandan şu an suriyenin meşru lideri esad ile hiç muhattap olmadan böyle bir işe girişiyoruz ki suriye için terörist olan öso'yu da yanımıza alıyoruz, bu durum da her ne kadar biz öyle değil desek de baya baya adamlara savaş ilan etme kapısına çıkar.

    peki operasyonun görünen amacı ne? sınırımıza yakın yerleşmiş pkk uzantılarını ypg vs terörist güçleri yok etmek ve bölgeden temizlemek. güzel ama abd ypg'ye dokunursan seni laciverde boyarım diyor, şimdi abd sayesinde mi (askerleri çektiği için) bu operasyonu yapıyoruz, yoksa abd'ye rağmen bunu yapmayı göze aldık mı? ypg yi görünce vuracak mıyız, bakacak mıyız? bu birinci sorunsal.

    suriye hükümetinin bu duruma nasıl cevap vereceği belirsiz, adamlar da ülkemizi savunuyoruz diye karşımıza ordularını dikerse ne bok yiyeceğiz.

    rusya da bölgede söz sahibi bir ülke, şimdilik operasyona bir şey demiyorlar ama yarın hop gardaş orada dur bakalım demeyecekleri meçhul ki bu adamlar esadın tarafında.

    allah rızası için biri çıkıp bize şu planı anlatsa da herkesin kafası rahat olsa keşke, inşallah bu operasyonu planlarken bunlar iyice düşünülmüş eylem planları hazırdır yoksa vatansever her vatandaşın tek korkusu bu operasyon ile kaş yapalım derken göz çıkarmayalım.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap