1034 entry daha
  • acıyorum gençler size.

    bunu bir hakaret olarak algılamayın. bundan 20 sene önce, savaş destekçisi bir ergen değildim belki ama bir çok konuda kafam karışıktı.

    aldığınız eğitim eğitim değil, aileleriniz zaten daha da kötü şartlarda büyümüş, onların sizin ufkunuzu açabilmesi mümkün değil. belki bize göre şansınız önünüzde internet olması ama maalesef hepiniz akp iktidarı sırasında büyüdünüz. dünya göremediniz, yaşadığınız şehri bırak, mahallenizden dışarı kafanızı çıkarmadınız. birey olmanıza izin verilmeyen bir kültürün, "vatan, devlet, ordu, kutsal, asker, türk" gibi anahtar kelimeleri beyninize işlediği garip bir cenderenin içerisinde sıkışmış durumdasınız.

    90'larda, kürtler kuzey ırak'ta saddam'a karşı savaşırken, pkk'nın terör eylemleri de tarihinin en şiddetli seviyesine ulaşmıştı. iktidardakilerin sorunun çözümü için tek bir formulü vardı: "sınır ötesi operasyon". sabah akşam, operasyon yapacağız ama abd izin vermiyor, rusya bozuk atıyor, iran blokluyor filan tartışılıyordu. ben de, "lan şu operasyonu yapabilsek de, kurtulsak şu terör bokundan" diye saf saf izliyordum tartışmaları. kızıyordum da bir yandan bizi izin vermeyenlere.

    sonra ne olduysa, o izinler çıktı, beyaz torosçular çiller sayesinde iktidara geldi ve kuzey ırak dağlarının bombalanmadık yeri kalmadı. o zamanlar, pkk'nın merkezi bekaa vadisi idi ve televizyonda her akşam "ha girdik, ha giriyoruz", "yarın giricez", "gittik evde yoklardı, yarın bir daha deneyecez" diye propaganda yapılıyordu. o zamanlar pkk da, şimdiki gibi bütün batının özgürlük savaşçısı gibi gördüğü bir örgüt değil. rusların kontrolü altında, saddam ve baba esad'ın izin verdiği kadar yaşayabilen 3-5bin kişilik bir gruptu. şanlı türk ordusu, senelerce operasyon yapıp, ne o vadiye girebildi, ne de pkk'yı bitirebildi.

    tabi sonradan anladık ki, yaşananlar bir savaş değil, bir oyunmuş. kuzey ırak'taki kürt devletinin kurucuları talabani ve barzani, türkiye ile aynı yatakta yatan adamlarmış. kurulan kürt devletinin inşasını bizzat türk müteahhitler üstlenmiş, pkk ideolojik marjinal bir örgüt olmaktan çıkıp serpilmiş, güneydoğu anadolu'da ve kuzey suriye'de etkisini arttırıp batıyla ilişkilerini genişletmiş. terör tehditinin hiç bitmemesi, ordunun siyasette hep etkin olmasını gerektirirken, mhp gibi, tarihinde tek icraati olmayan boş teneke sürüsü iktidar ortaklığına kadar yürümüş. cephede savaşan garibanlar hariç herkes bu savaştan siyasi ya da ticari yarar sağlamış. bu nedenle, kuruluşunun üzerinden 50 sene geçmesine rağmen hala pkk var ve daha çok uzun süre de hep olacak.

    90'ları hatırlamıyorsunuz diye yapılan operasyona olan desteğinizin kabul edilebilir olduğunu zannetmeyin. 2017 yılını hatırlıyor musunuz? hani şu 2 sene önce olanı. afrin diye bir yer vardı hatırlarsanız. o operasyonun sözlükteki başlığını açın bak, bu başlığın aynısı orda da var. "mehmetçik", "terör", "ordumuz", "am", "sik", "göt"...

    afrin'e neden girilmişti? oradan ne kazanıldı?

    terörle mücadelede en ufak bir etkisi oldu mu? yoksa türk askeri, cihatçılar ile rejim ordusu arasında canlı kalkan haline mi geldi? "suriye içerisinde uzun süreli yabancı güç istemiyorum" diyen putin dayınız "hoşt" deyince ordan tıpış tıpış çıkacak mısınız, yoksa şanlı türk ordusu rusya'ya haddini bildirecek mi?

    ondan bir 2 sene daha geri gidin. ne var orda? "hendek savaşları" var. hani akp'nin seçimi kaybettiğinin ertesi günü piyangodan çıkan ve akp'nin iktidar tekrar aldıktan sonra ortadan kaybolan "savaş". yenikapı ruhu, ordumuz, vatanımız, hülooğğ. sonuç: akp'ye %9 oy yazıldı.

    peki bu barış pınarından harbiden barış mı fışkıracak sizce? yoksa bu operasyon suriye'ye mi yapılıyor, yoksa iç siyasete mi diye kendinize hiç soruyor musunuz? istanbul seçimiyle yakaladığınız gazın tek bir hamleyle kaçırıldığını görüyorsunuzdur heralde.

    türkiye'nin suriye toprakları içerisinde kalıcı olmasına izin verecek kimse yok. trump, çoktan döndü bile, putin zaten istemiyor, rejim, iran, israil hepsi buna karşı. oradan kalıcı olup bu operasyondan bir fayda elde etmeyi bırakın, abd'nin 180 derece dönmesi ve olası bir ypg+esad el sıkışması durumunda, türk askeri resmen bir tuzağın içine yürümüş halde bulabilir kendini. zaten, reisininiz bütün bunların farkında, onun amacı 3-5 ypg cephaneliği patlatıp, zafer ilan ederek erken seçim düğmesine basmaktan başka bir şey değil.

    ilginç olan, bu bariz iç siyaset oyununun akp seçmeni bile farkında artık. çünkü, türkiye'deki muhafazakar seçmen milliyetçi gazla bir yere kadar gidiyor. bunu ırak savaşı tezkeresi, tbmm'de reddedilirken gördük. tayyip erdoğan, muhafazakar milletvekillerini ırak'a girmeye ikna edemedi. yıllar sonra kontrol tamamen eline geçtiğinde kafasına göre suriye'ye girdi ve şu an akp seçmeninin rahatsız olduğu konuların en tepesinde suriyeliler var. tayyip erdoğan, kendi seçmenini bile suriye politikasına ikna edemezken, siz "muhalif" ergenler tuzluklarınızı kaptınız kendisinin peşinden gitmeye hazırsınız. hadi gidin bakalım, barış pınarından ne fışkıracak görün. yarın, kuzey suriye'deki yarı-özerk kürt bölgesinin inşaat ihalelerini yandaş müteahhitlerin yaptığını, batının milyarlarca dolarlık yeniden yapılanma yardımlarını aynı adamlar paylaştığını gördüğünüzde şaşırmayın yalnız. canını veren gariban asker, geleceği karartılan siz, pastayı paylaşanlar da size "ordumuz reörörö" gazı veren amcalar olacak.

    2 sene sonra, bir başka bir operasyonda görüşmek dileğiyle.
268 entry daha
hesabın var mı? giriş yap