3 entry daha
  • voxel tabanli 3d tasarimlarin populer olmasina sebep olan en bilinen voxel tabanli tasarim araci. dunya genelinde cok sayida kullanicisi olan bu ucretsiz kucuk program ozellikle render ve light bouncing konusunda hala en iyi voxel modelleme programi. render ve light bouncing konusundaki avantaji nedeniyle gorece kucuk bir cabayla cok goz alici sonuclar elde edilebiliyor.

    voxel'in ne oldugunu kisaca 8bit piksel grafiklerin 3d hali diye aciklamak mumkun. aslinda magicavoxel'da yaptiginiz uc boyutlu pixellerle cizim yapmak. tabii biraz sculpting de diyebiliriz.

    yani bugune kadar sadece iki boyutlu cizimler yaptiysaniz, pixel art 8bit tarz uzerinden calisiyorsaniz ve 3d modelleme gozunuzu korkutuyorsa voxel sistemi tam size gore. ozellikle iki boyutlu cizime aliskin olanlar voxel'da cok cabuk profesyonel sonuclar elde edebiliyor. tabii cizim yetenegi de sart degil. lego gibi uc boyutlu kupleri yerlestirerek gayet iyi sonuclar almak mumkun. kisaca her cizim meraki olan kisinin denemesi gerekir.

    eger bu tarz tatli voxel grafiklerin neden genelde oyunlarda kullanilmadigini merak ediyorsaniz (ben etmistim, aci tecrubeyle ogrendim) sebebi su; sahneler cok basit gozukse de voxel tasarimlarin gercekci gozukmesini saglayan sey render ve light bouncing'i cok kaliteli sekilde kullanmasi. o yuzden gercek zamanli (real time) oyun ici render isi bu kadar basit gorunen tasarimlarda bile cok masrafli. isiktan ve render kalitesinden odun verince de voxel tasarimin tum albenisi kayboluyor. model ciktisi alip diger modelleme progamlarinda render'ladiginizda da durum ayni.

    ha pre-rendered sistemiyle niye background/arkaplan olarak kullanilmiyor derseniz de, sahnenin isiklandirmasi on plandaki obje ve karakterlerle uyusmuyor. boyle olunca da cok alakasiz bir sonuc ortaya cikiyor (cok denedim ordan biliyorum). elbette cok zaman ve kaynak (para) ayrilarak bu sorun asilabilir ama o kadar para ve zamani olan gelistiriciler de daha populer ve garanti turlere/tarzlara yoneliyor.

    https://ephtracy.github.io/

    not: diger voxel tabanli tasarim programi alternatifleri icin; (bkz: voxelshop/@lemre), (bkz: goxel/@lemre)
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap