6 entry daha
  • herkes dalga geçmiş ama soru sormak bilimi geliştirir. aklınıza takılan en malca soruyu da sorun.
    quorada bile sorulmuş yani.

    taş dediğimiz şey genelde ya kalkerdir(caco3) ya da granit falandır(caal2si2o8 vs.)

    yani taş katı gibi bir durum bildiren ifadedir. (bkz: taşlaşmak)

    taş denilen şey aslında katılaşmış minerallerdir. periyodik tabloda varlardır. ama kalsiyum, silisyum vs. adı altında.

    edit: toprak ve toz'un içinde ne var diye soruldu.

    toprak dediğimiz şey tam bir çorba arkadaşlar. kil var(al2si4o10(oh)2)*, silt var(kile benzer yine silisyum oksijen vs.) solucan ölüsü var yaprak var fare boku var... var oğlu var.

    toz da aynı şekilde. giysilerinden çıkan mini iplikçikler, halıdan çıkan yine mini yün parçacıkları, dışarıdan üzerine yapışarak mini topraklar, polenler, mite kakaları, bakteri hapşırıkları...

    edit cansever: güzel mesajlar alıyorum sağolun. bizim sığırımız sığır elbet ama aydınımız da kibirli be kardeşim. kendi biliyor diye milleti aşağılaya aşağılaya soru sormaya çekindirdiler. adam bilgisiz ama öğrenmek istiyor mesela soramıyor dalga geçerler diye. e ingilizce de yok, araştırmayı da sevmiyor. mal gibi yaşayıp gidiyor. sonra da düz dünyaya münyaya inanıyor.

    dünya dönüyorsa denizler niye üzerimize dökülmüyor diyor. şimdi baktığında angutça soru ama cevabı eylemsizlik prensibi ya hani. o kadar da ilkokul 1 değilmiş. ya da mesela dünya dönüyor diyelim zıpladım aynı yere düşüyom falan diyor. bizimkiler de daşşak geçiyor.
    bağırıp çağıran öküzün teki bile olsa sen daşşak geçince o adam bak cevap veremedin diyor. sabrının yettiği kadar dayanıp cevap vermek gerekli bence. o adamlar tartışmayı kaybetmiş görünmemek için sana zıt gidiyor anlamamış ayağına yatıyor da eve gidince düşünüyor lan. vallaha bak. etrafımdan biliyorum. sen bilgini ver, tartışmayı kaybet ama adamın beynine de inception yapmış olursun.

    bir diğer mevzu da kimse hiçbir konuda uzman değil. herkes yarım yamalak biliyor. elektron niye çekirdeğe düşmüyor desem ahuhaha karadeniz niye üzerimize dökülmüyor diye taşşak geçen adam aslında bilgisizliğini taşşak geçerek saklamaya çalışıyor.
    olm bilmemek ayıp değil lan valla. ben merak ettim. elektron parça değilmiş dalgaymış. yok dalga da değilmiş de olasılık dalgasıymış falan iyice boku çıktı kapattım.
    düşmüyor işte allahın hikmeti*.

    velhasılı bu entry burda dursun. aklınıza gelen ama mal derler diye soramadığınız şeyleri bana sorun arkadaşlar.
55 entry daha
hesabın var mı? giriş yap