2096 entry daha
  • 1 ay önce tokyo ve civarını vuran faxai tayfunundan sonra yarın saat 15:00'dan itibaren "süper tayfun" olarak kategorize edilen hagibis, shizuoka taraflarından japonya'ya girecek ve tokyo'ya ulaşacak.

    faxai sırasında tokyo'da büyük bir zarar yaşanmasa da, tokyo'nun hemen altındaki chiba'da ağır hasar yaşanmıştı. birçok evin çatısı filan uçmuş, su baskınları filan olmuştu. aynı bölge 1 haftadan uzun bir süre elektriksiz ve susuz kaldı. henüz faxai'ın zararları onarılmadan ondan daha güçlü ve çok çok daha geniş bir alanı kaplayan hagibis'in geliyor olması haliyle japonlarda bir panik yaşattı. söylenenlere göre faxai son 10-20 yılda tokyo'nun karşılaştığı en güçlü tayfunmuş.

    faxai ve hagibis kıyaslaması için görsel

    hagibis'in kendi büyüklüğü zaten, bir de üstüne dolunayda geliyor olması korkutucu. belli bölgelerde 3 metreye kadar su baskınları olabilirmiş.

    tayfun tahminen saat akşam 8 civarı tokyo'ya ulaşmış olacak. gözünün ulaşması ise saat 10-11 civarını bulacak.

    yarınki tüm domestik (ve muhtemelen çoğu uluslararası uçuş) iptal edildi. tüm tokyo içi tren hatları saat öğlen 1'e kadar seferlerini azaltarak durduracak. shinkansenler de iptal edildi. normalde tüm yıl yılbaşı hariç her gün açık olan yerler, marketler filan öğlen 1'den sonra kapanacak. faxai'da yaşamadığımız bir acil durum moduna girdi tüm şehir.
1745 entry daha
hesabın var mı? giriş yap