3 entry daha
  • türkiye bu barış harekatıyla beraber sınır bölgesine ya da tampon bölge denilen yerin komiserliğine talip oldu. emperyalist güçler ise hayhay dedi. ama bu hayhay demelerinin de bir kaç sebebi var.
    - birincisi, bölgede ki sorumlulukları ve uluslararası hesap verme ihtimalleri bir nebze de olsa azaldı.
    - ikincisi, işid terör örgütünün yapacağı her eylemin türkiye aleyhine olacağını çok iyi bildikleri için sırtımızı sıvazladılar.
    - üçüncüsü abd'nin desteklediği ypg/pkk terör örgütü ile rusya'nın her koşulda ve her şartta desteklediği resmi rejim olan esad güçleri ortasında ki ateşe attılar bizi.
    - abd'nin çıkarı şu, türkiye bu ateşin içinden çıkamazsa ne âlâ, çıkarsa zaten müttefiğimiz diyeceklerdir. kaldı ki bir ileri bir geri açıklama yapma sebepleri de bu.
    - rusya'nın çıkarı ise, türkiye'yi suriye'nin mutlak ve resmi devlet başkanı esad ile pazarlık masasına oturtup, ortadoğu hatta kuzey akdeniz üzerinde daha güçlü bir rusya haline gelmek.

    abd bizi rusların kucağına atmak için son 5-6 yıldan beri elinden ne geliyorsa yapıyor. kaldı ki bu hata sonucunda güçlü bir müttefiklerini kaybetmiş olmayacaklar. güçsüzleşmiş bir müttefikleri olacağız. bu da pek tabii rusya'ya ve bölgeye ciddi mesajlar içeriyor.

    rusya ise jeopolitik ve demografik yapısı ile ortadoğu'nun en önemli ülkesi olan türkiye'yi ağır şartlara bağlı olarak avucunun içine almak istiyor.

    neresinden bakarsanız bakın en başından bu yana suriye iç savaşını körüklemek hataydı. madem böyle bir hata yapıldı, bölge birileri arasında paylaşılmadan, işgale uğramadan ve devlet rejimi esad güç kaybedip ülkede terör örgütleri volta atmadan evvel suriye'ye girilmeliydi.
hesabın var mı? giriş yap