• son zamanlarda hem sözlükte hem sokakta dikkatimi çeken bir durum var. atatürk'ü eleştiren hemen herkesin fatih tezcan, kadir mısıroğlu gibi marjinal ve art niyetli kişilerin müridi ya da takipçisi olarak etiketlenmesi...

    oysa kemal atatürk ve kemalist devrimler yüz yıldan bu yana sağdan ve soldan çok fazla sayıda aydın, düşünür ve yazar tarafından eleştirildi, eleştiriliyor.

    mesela... kitap okumaktan üşenen y ve z kuşağı, alfabe devrimi yüzünden hafızamızı yitirdiğimizi ilk defa söyleyen kişinin kadir mısıroğlu olduğunu sanabilir. fakat cemil meriç bunu çok çok daha önce dile getirmişti. milli mücadelenin bir türk-yunan savaşı olduğunu da idris küçükömer zaten yazmıştı! öyle ki, bülent ecevit bile yetmişli yıllarda atatürk'ün devrimlerinin üst yapısal devrimler olduğunu, toplumun temel ihtiyaçlarına cevap veremediğini dile getirmiş, kendilerinin alt yapı devrimlerini başararak toprağı işleyene, suyu kullanana vereceğini söylemişti. tarih bilmeyen kemalist piçler (piç sıfatını bilerek ve altını çizerek kullanıyorum, bunların fikri babası belli değil, geleneksizler) bülent ecevit'i de kadir mısıroğlu'ndan etkilenmekle suçlarlarsa şaşmamalı.

    çünkü türkiye düşünce geleneğinin yerleşmediği bir ülke olduğu için kıymetli aydınların yazdıkları ve söyledikleri ya unutuluyor ya görmezden geliniyor ve kadir mısıroğlu ya da fatih tezcan gibi şöhret olmak isteyen birileri eleştirilerini hiç bir temele dayandırmadan sloganlaştırarak bu aydınların ekmeğini yiyor.

    işte benim bir çırpıda sayabileceğim isimler: nazım hikmet, necip fazıl, peyami safa, kemal tahir, cemil meriç, idris küçükömer, ali fuat başgil, şerif mardin, sabahattin ali, ahmet hamdi tanpınar, attila ilhan, hilmi yavuz, ismet özel, orhan pamuk...

    bu isimler de mi fetöcü ya da fatih tezcan'dan etkilendi be orospu çocukları?
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap