2 entry daha
  • bilincli bir sekilde gerceklestirilmesi cogu zaman bir bikkinligin sonucu olarak ortaya cikan yasam turudur. kendisini toplumdan soyutlamayi secmis olan kisi diger insanlardan ve onlarla alakali her turlu olaydan bikmisligin verdigi huzursuzluktan kurtulmak icin cesitli yollari denedikten sonra son care olarak bu yola gider.

    karar verdikten sonra kisinin kendisini soyutlamasi asama asama gerceklesir. once yeni insanlardan ve mekanlardan uzak duran kisi, daha sonra mevcut aliskanliklari arasindan sadece tek kisi olarak yapilabilenleri korur ve zaman icerisinde digerlerini birakmaya baslar. ornegin onceleri arkadaslariyla sinemaya giden kisi, daha sonra tek basina gitmeye baslar, ardindan sinemaya gitmeyi birakip internetten dvd alisverisi ile film izleme istegini tatmin eder.

    kendisine yarattigi dunyada yasayan kisi gundelik hayatta sadece mecbur kaldiginda nezaket kurallarinin ya da sartlarin gerektirdigi (ornegin ofis iliskileri) kadar insanlarla iliskiye girer.

    zaman icerisinde kendi yasam sartlarinin el vermesi durumunda toplumdan izole yasam, cevrede medeniyet namina hemen hemen hicbirseyin bulunmadigi yerlere yerlesme ve diger insanlarla sifir iletisimle kendini gosterir.

    artilari ve eksileri toplandiginda ozellikle de gunumuzde, hic olmadigindan cok daha huzurlu ve dingin bir secimdir toplumdan izole sekilde yasamak. ancak yine ayni sebeplerden dolayi gitgide daha zorlasmistir kisinin kendisini toplumdan soyutlamasi.
49 entry daha
hesabın var mı? giriş yap