8 entry daha
  • xavier dolan'ın aktör olarak da oynadığı, filmekimi'nde izlediğim son filmi. iyi bir filmden beklenti genel olarak, sağlam bir senaryodur sanırım. zira temel sağlam olunca mantık olarak bina da sağlam ve güzel olur. ancak bazı filmler kusurlarıyla bu güzelliğe ulaşıyorlar. bu film gibi... hikaye oldukça gündelik ve sıradan ancak gabriel d'almeida freitas'ın şahane oyunculuğu ile xavier dolan'ın yönetmenliği birleşince ortaya iyi bir film çıkmış. sanırım xavier dolan'ın en sevdiğim filmi oldu. nedeni spoiler kısmında...

    puanım:8/10

    --- spoiler ---

    matthias'ın yüzme sahnesi iyi kurgulanmıştı. kafa karışıklığı suda olucan baloncukların devinimi ile ifade edilmiş, çok beğendim.

    veda partisi'nde matthias evi terk ettiğinde yerdeki kurumuş yaprakların hareketi de duygu-durum betimlemek için güzel kullanılmış. keza sharriff'in evindeki kiler sahnesi'de oldukça güzeldi. dış mekan çekimde iki erkeğin öpüştüğü neredeyse anlaşılmıyordu ki bu da bizi lisa rivette'nin film çekimi öncesi konuşmasındaki cinsiyetler kısmına getiriyor.

    iki arkadaş arasındaki gerilim, maxime'in umursamazlığı ve matthias'ın hırçınlığı sıradan bir senaryoyu oldukça yukarılara taşımış.

    --- spoiler ---
33 entry daha
hesabın var mı? giriş yap