4 entry daha
  • bugün öğlen üsküdar tekel sahnesi'nde izlediğim, istanbul devlet tiyatrosu'nun bu sezon sahnelenmeye başlanan yeni oyunu.

    oyunun afişi

    internet üzerindeki video oyunlarına bağımlı gençlerin ilgisiz anne babaları için uyarı niteliğinde mesajlar barındıran oyun, sanal gerçeklik ile gerçek hayat arasında zamanla incelen çizgiyi anlatmakta.

    sanal dünya ve burada çoklu oyuncular tarafından oynanan video oyunlar aracılığıyla günümüz dünyasının teknolojik sorunlarından birine değinen oyun, ele aldığı konuyu geneline baktığımızda tam olarak verimli işleyemiyor ne yazık ki. tek perdelik bir seyirlik sunmasına karşılık süresinin büyük bölümünü tekrarlara düşen bir anlatım üzerinden kuran oyunda beklenilen vurucu etki tam anlamıyla seyirciye geçemiyor.

    oyunun geçtiği mekanlar ve “kaçış 3” oyunundan sekanslar izlediğimiz dev ekranın olayların akışına uygun küp şeklindeki sahne tasarımı sayesinde sahne geçişlerini kolaylaştırıyor ve oyuna akıcılık kazandırıyor. çok detaylı olmayan dekor kullanımı olan oyunda olayların gelişimi oyunu izleyen seyirci üzerinde yer yer heyecan uyandıran anlar uyandırsa da genelini düşündüğümüzde durağan ve yer yer tekrara düşen anlatımı ile ortalama bir oyun izlememize olanak sağlıyor.

    oyundaki her oyuncunun belirli aralıklarla üç-dört karaktere birden bürünmesi ve bu farklı karakterlere hayat vermesi oyunda en aksayan yönlerden biriydi bana kalırsa.
    bu denli kısa sayılabilecek türde bir oyunda farklı karakterlere bürünen oyuncuların varlığı konuyu takip etmede en büyük handikap olarak yer alıyor. oyundaki bu negatif durum için belki de daha fazla oyuncu kadrosu düşünülebilir veya her oyuncunun hayat verdiği karakter sayısı bir veya iki kişiyle sınırlı kalabilirdi.

    ilgi çekici bir konuyu ele almasına karşın oyun metninin sahneye gerekli vuruculukta yansıtılamaması oyun açısından ortalama bir izlenim bırakıyor. oyunun sonu itibariyle en azından belirli bir mesaja ulaşsak da yer yer zorlama bir şekilde ilerleyen oyunun kalitesi seyirciyi tam olarak tatmin edecek düzeyde değil.

    oyun için verdiğim puan: 5,5
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap