3 entry daha
  • 1920'li yılların sonlarında gazete tefrikası olarak kaleme aldığı 'kara davud' isminde tarihi bir romanı vardır. çizimlerini abidin dino'nun yaptığı bu romanın bir sahnesinde sinirlenen kara davud, fatih sultan mehmed'e bir tokat aşkeder!.. tabii kızılca kıyamet kopar; gazete önünde toplanmalar, protestolar, ölüm tehditleri...

    'deli nizam' ise gazete binasını basmaya gelen kalabalığı şöyle teskin etmeye çalışır: "beni iyi dinleyin! fatih sultan mehmed bir sonraki sayıda kara davud'u düzecek! yemin ediyorum artık ondan dayak yemeyecek, üstüne üstlük de onu düzecek! nasıl, şimdi memnun musunuz efendiler?"

    sonradan evleneceği suat derviş, onu ilk defa gazete merdivenlerinde bu lafları ederken görür ve bu deli dolu adamdan pek hoşlanır.

    resimli ay'da çalışırken de vala nurettin'le aynı odayı paylaşır; fakat nizam'ın bağıra çağıra konuşmasından, gürültüsünden patırtısından yaka silken vala, bir gün oda kapısına şu uyarıyı asmak zorunda kalır: "burası bir işyeridir, nizam ile sükûneti muhafaza ediniz!"
    bu yazı daha akşamına kalmadan 'gizli bir el' tarafından şu şekilde değiştirilir: "burada nizam vardır, intizam olamaz!"
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap