503 entry daha
  • ülkede en eğitimlisinden en eğitimsizine kadar herkesin içinde biraz da olsa bulunan şeydir. kardeşime ve kuzenlerime eşcinsel olduğumu söylediğimde beni yargılamadılar anlattıklarımı bir bir dinlediler. o günden sonra rahat bir nefes alacağımı, artık açık bir eşcinsel olarak hayatımın daha farklı olacağını düşünüyordum. fakat ne yazık ki o günden sonra bu konu hakkında tek kelime konuşamadık.herkes bu durumun utanılacak bir şey olduğunu düşünüyor. kimse konusunu dahi getirmek istemiyor. söz konusu kuzenlerim sözde üniversite mezunu,aydın,açıkgörüşlü insanlar...hepsi hikaye.

    daha rahat bir hayatım olacağını düşünmüştüm fakat açıldığıma çok pişman oldum. elime hiçbir şey geçmedi. kendimi hala gizli bir eşcinsel gibi hissediyorum.hatta hissetmiyorum öyleyim.

    heteroseksüellerdeki homofobik tutumlar bir yana eski sevgilim bile bir keresinde bana “eğer eşcinsel olmasaydım ben de homofobik olurdum” demişti. eşcinsellerin bile homofobik olduğu bir yerde heteroseksüellerden nasıl tepkiler beklemeliyim bilemiyorum.

    dün de bir entrym’e ithafen bir yazar kadın olduğumu düşünüp mesaj attı ve ben de eşcinsel olduğumu söylediğimde “ size iyi sikişler” diye bir cevap verdi. bu cevap da neyin nesi? şok oldum.eşcinsellik neden sadece cinsellikle özdeşleştiriliyor? bizler de insanız bizim de heteroseksüeller gibi duygularımız var, ailemiz, bir çevremiz ve de normal hayatlarımız var. fakat ne yazık ki homofobi her yerde. ve size yaşam hakkı tanımıyor.

    edit: yazarlardan şu şekilde tepkiler alıyorum: bizler de heteroseksüeliz ama bunu sürekli dile getirmiyoruz bunu nasıl homofobiye bağladın diye. ben de sürekli eşcinsel olduğumu konuşalım demiyorum zaten. fakat şöyle bir şey söylemek istiyorum ben kardeşime ve kuzenlerime açıldığım zaman sevgilim vardı.ondan da bahsettim fakat bir kişi bile sevgilimin adını sormadı.ne işle uğraştığını sormadı.bırakın gelsin de tanışalım demeyi, merak edip fotosunu bile görmek istemediler.sevgilimle ayrılalı 1 yıla yakın bir zaman oldu ama şu an ayrıldığımı bile kimse bilmez. herhalde hala eski sevgilimle devam ettiğimi düşünüyorlardır. gerçi düşündüklerini de sanmıyorum. umursamıyorlardır.

    edit2: ekstra ilgi beklediğimi düşünenler olmuş. hiçbir şekilde ilgi beklemiyorum.o kadar yazdığım şeyden bunu çıkarmışlar gerçekten hayret ediyorum. vurgulamak istediğim nokta şuydu ki ailemi ve yakın çevremi çok iyi tanıyorum. onlar da beni çok iyi tanıyorlar ve sevgilim erkek değil de kız olsaydı tepkileri bambaşka olacaktı.
184 entry daha
hesabın var mı? giriş yap