37 entry daha
  • batıda gerçekten çok enteresan bir seviyeye ulaşılacak olan sezon. ciddi ciddi şampiyonluk için az ya da çok iddiası olan tam 5 takım var: clippers, lakers, rockets, nuggets ve jazz. bununla birlikte warriors, spurs, portland, pelicans, kings, dallas gibi belirli bir seviyenin üstünde olacağı kesin olan takımlar var.

    5 ağır favoriden esas favoriler olan clippers ve lakers’ın normal sezondan ziyade playoff’lar hedeflenerek kurulmuş takımlar olması, bir tık geride olan houston, nuggets ve jazz’in çok iyi normal sezon takımları olması, playoff yarışında kağıt üzerinde 6-11 arası sıralanması beklenen takımlar arasında yine çok iyi normal sezon takımları olan portland ve spurs’ün olması, iyi eklemeler yapan ve genç nüveye sahip kings-pelicans, carlisle yönetimindeki donçiç-porzingisli dallas... bu durumda play-off yapan takımları toplamda maksimum 13-14 galibiyet ayıracak yüksek ihtimalle. bu da ortalama her sıra arasında 2 galibiyetlik bir fark demek, seviyeye bakar mısınız? sırf ilk turda bile normal şartlarda tepede gördüğüm beşliden ikisinin karşılacak olması dahi inanılmaz.

    clippers yine geniş rotasyonu ve coaching ile bir şekilde yıldızları sakatlansa dahi 50 galibiyeti bulacak ve ilk 5’te yer alacaktır bence. ama lakers’ta olası bir ad-lebron sakatlığı durumunda 6-8 arasına düşerek ilk turdan sert eşleşmeler ile karşı karşıya kalma ve hatta playoff dışında kalma korkusu yaşama durumu olabilir.
42 entry daha
hesabın var mı? giriş yap