• “martin scorsese marvel filmlerinin sinema olmadığını söylemekte haklı çünkü sinemadan bir şey öğrenmeyi bekleriz; biraz aydınlanma, biraz bilgi, biraz ilham, bir şeyler elde etmeyi bekleriz. aynı filmi tekrar tekrar izlemekten kimsenin bir şey elde edebileceğini zannetmiyorum. martin bu sinema değil derken kibar davranıyordu. bu filmlerin değersiz olduğunu söylemedi, ki bunu ben şimdi söylüyorum.”

    geçenlerde nuri bilge ceylan da aynı açıklamalarda bulunmuştu. scorsese de aynı açıklamalarda bulundu ve geri kalan tüm iyi yönetmenler marvel sinemasına(!) karşı söz söyledi, söylüyor ve söyleyecek. marvel kötü, dc iyi demiyorum. bu sonucu çıkaranlar tescilli morondur. tepkimiz genel olarak süper kahraman filmlerinedir ve bu iğrenç filmlerin oscar kazanacağını düşünen, özellikle “evencırs oskarı kazançak bu sene” diyip kafa siken moronlaradır.

    birdman'dan alıntı:
    —- spoiler —-
    “ün sahibi olmak için ömrünü verdin. her şeyi mahvettin. aferin sana. siktir et. geri döneceğiz. insanlara istediklerini ver. eski usül kıyamet pornosu: birdman. sivilceli bilgisayar oyuncuları donlarına boşalıyor. 1 milyar hasılat garanti. sen harikasın dostum. insanları sıkıcı hayatlarından kurtarıyorsun. yerlerinde sıçramalarını, gülmelerini, altlarına etmelerini sağlıyorsun. yapman gereken tek şey: (aksiyon sahneleri geçer). işte bundan söz ediyorum. takırdayan kemikler! muazzam, gürültülü, hızlı. şu insanlara bak. gözlerine bak. pırıl pırıllar. bu boka bayılıyorlar. kan seviyorlar. aksiyon seviyorlar. bol konuşmalı, bunaltıcı, felsefi saçmalıkları değil.”
    —- spoiler —-
160 entry daha
hesabın var mı? giriş yap