31 entry daha
  • tum canlilarin amaci aynidir: varligini surdurmek. ureyerek kazanimlari yeni bireylere aktarmak ve boylelikle fiziksel varlik surdurulemese bile gen havuzuna guclu genler kazandirmak. goruldugu gibi bunun askla, sevgiyle, tutkuyla hicbir alakasi yok. bu tamamen varolma ic gudusu. en guclunun hayatta kaldigi bir ekosistemde kaynaklar azaldikca bireyler eskisinden daha guclu olmak zorundalar. bunun da tek yolu aciyi onlemek. bu mekanizma ilginc bir sekilde hem fiziksel hem duygusal acinin yaratacagi travmayi onleyerek calisiyor; aksi halde dogum sancisi gibi bir aciya nasil dayanabilir insan?

    ayni sekilde tum kayiplarin verdigi acidan kurtulmaya calisiyor bunye. tuvalete birakip ustune sifonu ceker gibi acilari geride birakiyoruz ve mecburuz buna. aci dengeyi altust eden birsey cunku. ve unutuyoruz, herkes unutuyor. unutmamak ve aciyi yasatmak varlik prensibiyle celisiyor bu anlamda. aciyi onleyerek guclu ve mutlu kaliyoruz ki daha saglikli doller elde edebilelim. en cabuk unutanlar bu hayvansal durtuyu en fazla yasatanlar oluyor. ne demek istiyorum? kim ki digerinden cabuk unutursa hayvandir. en once unutan en bi hayvandir.

    yani olumsuz askmis, gercek sevgiymis, karsiliksiz sevmekmis, bunlar yalnizca masal. gercek ask sonmeyen asktir. bitmeyen asktir, geride kalan degil. geride kaliyorsa mutlaka o iliskide birseyler terstir, yanlistir. olumsuz ask ya da gercek sevgi boyle bir yanlisi kaldiramaz, bunyesinde tutamaz. tuvalete birakir. ustune sifonu ceker ardindan o yanlisi bilincaltinda sinsice beslemeye devam eder ve gercekler bu zehirle itinayla carpitilir. gun gelir tum tatli anilar gecmisin tozlu sayfalarinda kuf yosun tutmus ve unutulmus sari sayfalara donusur. ve agizdan ozenle carpitilmis gercekler dokulur, 'zaten olmazdi, zaten beni haketmemisti, zaten kafasi kocamandi...' halbuki gercekte tum kalbinizle sevmis ve de sevilmissinizdir, koca kafalara, artilara eksilere, herseye ragmen. biyolojinin itici gucune, doganin dengesine yenik dusmustur ask. cunku gudu asik olma aski yasatma gudusu degil, varolma gudusudur.

    ha bir de (bkz: geberemedi gitti su eski sevgili)
382 entry daha
hesabın var mı? giriş yap