2 entry daha
  • dunya uzerindeki her canlinin yasam hakkı nın kutsalligini dusunen ve gerek belediyelerin gerekse bazi sirketlerin hayvanlari yokedilmesi gereken nesneler olarak gormesine karsi duran insan grubudur. hayvanların kendi yasam haklarını savunma olanakları olmadıgı icin vicdan sahibi insanların olusumlarına verilen genel isim.

    birileri cikip da "insanlar aclik cekerken it köpek için uğraşmak salaklıktır" gibi yorumlar yapmadan once , bu dunyadaki bir canli (insan ya da hayvan) icin kılını kıpırdatıp ne yaptigini kendine sormalıdır. hayvan hakları savunucularını salaklıkla suclayan zihniyetin kendisi insanlik ve vicdandan nasibini almamistir zira. sokak cocukları ya da tinerciler icin ugrasanlarla da dalga gecer cunku bu zihniyet. konu insan yerine hayvanlar icin biseyler yapilmasi degildir. bu dünya icin bir sey yapmaya calisanlarla dalga gecmektir bu zavalli zihniyetin yaptigi. bu miyop bakış açısını surada gormek mumkundur: (bkz: itler uruyor hayvanseverler yuruyor)

    zira begensek de begenmesek de o hayvan hakları savunucuları 1 tanecik bile canlinin ölümünü ya da eziyete maruz kalmasını engelleyebiliyorlarsa dünya icin guzel bir sey yapiyorlardir. sokaktaki tinerciler icin ugrasan gonullu insanlar kadar guzel guzel.

    toplumda " isi gucu olmayan kokonalar" olarak algilanmasi belki anlasılabilir. zira medya hayvan haklari denilince bu tip kokonolara daha fazla yer ayırmaktadır. ya da işi vejeteryanlıga kadar goturen asiri hassasiyet de cok goze batiyor olabilir. oysa temelde hayvanların yasam hakkını savunmak yeterlidir hayvan haklarına sahip cikmak icin. bu sizin sucuk yemenize mani bir durum degildir.

    oysa mahallenizdeki sokak kopegini koruyan ona yemek ve su veren yasli bakkal amcanız da, camın onune kuşlar yesin diye ekmek kırıntısı serpen anneniz de hayvan haklarının savunucusudur. hayvanların yasam hakkını savunur ve onlara ellerinden geldigince destek olurlar cunku.
28 entry daha
hesabın var mı? giriş yap