• şahane bir projeye ev sahipliği yapan sitedir efendim. şöyle ki;

    11 kasım 2019 saat 11:11'de, tarım ve orman bakanlığı koordinasyonunda, 81 ilimizde, 2023 noktada, 3 saat içinde tam 11 milyon fidan toprakla buluşacak. türkiye'yi guinness rekorlar kitabı'na taşıyacak bu ağaçlandırma seferberliğinin adı: "geleceğe nefes"

    internet sitesine girip ad soyad ve mail adresinizi yazarak bu fidanlardan beş tanesini ücretsiz olarak sahiplenebiliyorsunuz. üstelik sahiplendiğiniz bu fidanların ilinizdeki dikim alanını da gösteriyor site. siz de yukarıda belirtilen tarih ve saatte oraya gidip fidanlarınızın dikimini bizzat yapabiliyorsunuz. ayrıca şu dakikaya kadar hangi ilde ne kadar fidan sahiplendirilmiş, bu bilgiye de siteden ulaşabiliyorsunuz.

    zorunlu büdüt:

    dostlar,
    devletin her sene muhtelif bölgelerde gerçekleştirdiği ağaç dikim işleminin, cumhuriyetin 100. yılı yaklaşırken biraz daha genişletilmiş bir hâl almasından ibarettir bu proje. bakınız hükûmet demiyorum; devlet diyorum. bunlar birbirinden farklı kavramlar.

    ayrıca okuduğum entrylerden hareketle, bu projede kendinize düşen rolü biraz fazla abartmışsınız. yani siz o siteden ücretsiz olarak ağaç sahiplenseniz de o 11 milyon ağaç dikilecek, sahiplenmeseniz de. kaldı ki dandik bir mail adresiyle bile kaydolunabilen bir siteyi gözünüzde ne kadar büyütmüşsünüz. hee diyorsanız ki benim massachusetts enstitüsü uzantılı mail adresime kimseler erişemesin, crazyboy_23@ bla bla yaz geç. kabul eder merak etmeyin.

    zaten orman bakanlığının derdi de millet kaydoldukça bedava fidan dağıtmak değil. şöyle düşünüyorlar; adınızı verdiğiniz bir fidanı sahiplenmiş hissederseniz, bu ağaçlandırma seferberliğinde size belirtilen dikim alanlarına gidip yardım edersiniz. hem ağaç dikerek keyifli bir gün geçirmiş hem de faydalı bir iş yapmış olursunuz.

    olay bundan ibarettir. lakin insanoğlunun kendini bu kadar önemseme fetişizmine bayılıyorum ben. mail adresini yazacakmış da, devlet neden bir mail adresine bilmem ne kadarlık bedava ağaç veriyormuş da... okuduğunu anlamadıkça paranoyaklıkta çağ atlıyor millet.* güler misin ağlar mısın? aklıma şu mevzu geldi. gülelim yine de biz.

    not:

    dikilecek 11 milyon fidana ilave olarak fidan bağışı yapabiliyorsunuz lakin yoğun talep nedeniyle bu seçenek aktif değil şu an. belki ilerleyen zamanlarda açılır ama bağış yapacaksanız, siz yine de tema'yı tercih edin. bu etkinlikte yeterince bağış toplanmış gibi gözüküyor. ayrıca proje başladığında kişi başı 5 fidan sahiplenebiliyordunuz. başlığı açalı hayli vakit oldu ve o zaman henüz 1 milyon fidan sahiplenilmişti. lakin konu sosyal medyada gündeme gelip çok fazla rağbet görünce sahiplendirmede sınırlandırmaya gitmişler sanırım. şu an 10 milyonu geçmiş ve şimdilik kişi başı 1 fidan sahiplenebiliyorsunuz.
177 entry daha
hesabın var mı? giriş yap