şükela:  tümü | bugün
8 entry daha
  • ispat mantigi cok orjinal bir matematikcidir.
    misal sqrt(1+2*sqrt(1+3*sqrt(1+... =3 esitligini soyle gostermis:

    (n+1)^2 = (1 + n(n+2))
    (n+2)^2 = (1 + (n+1)(n+3))
    ..
    .
    ilk esitligin karekokunu alalim:
    n+1= sqrt( 1+n(n+2))
    n+2 icin ikinci esitligin karekokunu alip ustteki denkleme koyalim:
    n+1 = sqrt( 1+n(sqrt(1+(n+1)(n+3)))) ve ayni sekilde n+3, n+4 .... devam edelim.

    sonuc: n+1 = sqrt(1+n(1+(n+1)sqrt(1+(n+2)sqrt(....

    n yerine 2 koyalim:
    sqrt(1+2*sqrt(1+3*sqrt(1+... =3
34 entry daha