6 entry daha
  • yersiz ve anlamsız, sündürülen polemiklerin parçası olmuş, polemikle beslenenlerin diline düşmüş hukuk doktoru, ilahiyat profesörü.
    "nasıl bakarsan öyle görürsün" buyurmuş hazreti ali dedikten sonra (retoriğin şahikası değil mi?) izah edeyim. burada amaç, eksik ve maksatlı verilen bir haberin taraflarından birine söz hakkı sunmaktır ki, ticari ve tiraji(!) kaygılar güden bir yayın organının manşetinden verdiği haberin eksik kalan "tarafsızlık" kısmını tamamlayabilelim. söz hakkı doğmuştur, mikrofon hak sahibine uzatılmış, hak sahibi de bunu kullanmıştır. bunda bunca gocunacak ne vardır, anlaşılmamıştır. bizatihi haberciliğin gerektirdiği bir uygulamadır *. ayrıca cevat akşiti demagoglukla suçlayanlar sokaktaki kanlı canlı adamdan bahsetmediğini bildikleri halde verdikleri örnekle bu yanıltmacanın bir parçası olmuyorlar mıdır, soru işaretidir? cevat akşit kendi beyanında da açıkça işaret etmiştir, mugalata ile(!) çarpıttığı sözlerinin(!) hiçbir bağlayıcılığı yoktur, diyanet ve bir çok fıkıh alimi kafalarda soru işaretine gerek kalmayacak biçimde organ nakline cevaz vermişlerdir.
    bununla beraber *, beyin ölümü ve beyin ölümü gerçekleşmiş bir hastanın donör olarak kullanılması, akademik çevrelerde dahi hala tartışılan bir konudur. beyin ölümü gerçekleşen hastaların kalplerinin atması ve nefes alıyor oluşları bu ölümü şüpheli kılmaktadır. ayrıca beyin ölümü tasdik olunan ve "ölü" sıfatı alan "ölü"lerin organlarını alabilmek için verilen anestezi -evet ölüye verilen anestezi- bu şüpheyi pekiştirmektedir * *. akademik cephede hal böyle iken cevat akşiti katillikle suçlamak en kibar ifade ile insafsızlıktır.
    dua ile nihayetlendirelimdir. allah kimseyi transplantasyon gerektirecek bir hastalıkla imtihan etmesin, ettiklerine de acil şifalar ihsan etsindir. amin.
    edit: başlık altında, bu konuda son yazdığım entrydir. polemiğe girecek, ucuz eğlence anlayışına malzeme olacak değilimdir.
54 entry daha
hesabın var mı? giriş yap