292 entry daha
  • kendini geliştirmekle birebir bağlantılı olan durumdur. başarısızlık yüzünden vazgeçen hiç kimse güçlü bir erkek olamaz.

    bir kaç örnek vereyim:
    -arnold schwarzenegger mr olimpia'ı arka arkaya kazanan ağırlık şampiyonu. guiness'de en gelişmiş adam ünvanına sahip, aynı zamanda oyuncu ve 38. california valisi...

    peki bu durduk yere mi oldu? arnold gençlik yıllarında devamlı amerika'a gelerek oyuncu olmak istiyor. çirkin ve korkutucu yüzü yüzünden ünlü olamayacağını söylüyorlar fakat vazgeçmiyor ve kas geliştirmeye başlıyor. ardından joe weider tarafından keşfedilip amerika'a da özel olarak eğitiliyor ve mr olimpia'ı kazanıyor, ardından conan filminden teklif alıyor ve terminatör filmi ile istediği başarıya ulaşıyor.

    bu adam kasları yüzünden değil, başardıkları yüzünden güçlü bir karakter.

    -pavarotti bir diğer örnek. dünyaki en iyi tenorler arasında gösteriliyor ama ankara operası'da sesi kötü olduğu için kovuluyor. burada pavarotti vazgeçseydi şu an duymuyorduk. buna bir benzer bir çok müzisyen belki vazgeçti ve isimlerini duymuyoruz.

    -charlie parker yine ünlü caz saksofonisti. benzer şekilde bir öyküsü var. gayet iyi bir müzisyen olmasına rağmen sahnede yaptığı kötü performans sebebiyle jo jones tarafından kafasına zil atılıyor. ardından parker daha çok çalışarak efsane oluyor.

    -bukowski bir diğer örnek. rezalet sırt ağrıları var, işi yok fakat tek aşkı şiir ve öykü yazmak. 50 yaşına kadar sırf bu işi yapmak için dandik işlerde çalışıyor hatta aç kalıyor. hatta ilk kitapları 1000 adet bile zor satıyor. 50 yaşına çok az kadınla birlikte oluyor, sonra ne oluyor? inadıyla birlikte dünyanın en ünlü sokak edebiyatının en ünlü isimlerinden biri oluyor ve para, ün sahibi oluyor. 1 senede 50 sene boyunca yatması gerekenden daha fazla kadınla birlikte oluyor.

    gücü ve başarıyı inat doğrurur genelde. yani başarılı insanlar devamlı pohpohlanan, gururları okşanan insanlar değildir. tam tersi üstlerine gidilen, azarlanan kişilerdir ve bundan dolayı inatla yılmazlar.
226 entry daha
hesabın var mı? giriş yap