• temelinde youtube üzerinden bilim yapamayacaklarını söyleyip söyledikleri tüm yalanları tek tek açığa çıkarıp rezil ettikleri videodur. açıkcası dine biraz sempatim vardı ancak bunları gördükçe içim ürperiyor.

    link

    edit:favori kısmım evrim lobisi icat edip evrimi desteklemeyen bilim adamlarına para desteği vermemeleri. *

    ey çağrı mert bakırcı senin arkanda kimler var bunları çık tek tek açıkla.* yahu bunların hepsi ortak lobiden geliyor. çağrı kardeşimiz yeni bir cümle kattı sözlüğe. (bkz: sözler köşkü'ne anlatır gibi anlat)

    edit2: aynen kardeşim aynen nickim falan işte aynenn.

    edit3: güzel bir açıklama yapılmış şuraya bırakalım şunu da.

    "tüm takipçilerimize: yaratılışçı veya gerici gruplara cevap vermeye/yetiştirmeye çalışmak, bilimsel aydınlanma için büyük bir zaman kaybıdır. burada 1 defaya mahsus olmak üzere, evrim karşıtlarına nasıl yanıt verildiğini göstereceğiz. yani bu tarz diğer videolara cevap yetiştirmeye çalışmayacağız. eğer bu videomuza yanıt verilirse "yanıta yanıt" üretmeye çalışmayacağız. bizim işimiz bu değil ve bu tarz bir çabayla, halihazırda olduğundan daha fazla zaman kaybetmek istemiyoruz. ortaya bir takım iddialar atılmış, bizler gibi bilim anlatıcıları isim verilmeden de olsa bolca itham edilmiş, hatta video etiketlerine adımız eklenmiş, cevap hakkı doğurulmuş. dolayısıyla biz de bir kez olsun cevap vermenin, bizim için değil ama, evrime yeni giriş yapan, bilimin nasıl çalıştığını henüz tam olarak kavrayamamış insanlar için faydalı olacağını düşündük. burada asıl amaç, bu tarz bir cevap yetiştirmenin neden büyük bir zaman kaybı olduğunu detaylı bir şekilde göstermektir. umuyoruz ki bu konuda bize yoğun taleplerle gelenler, rastgele seçtiğimiz güncel bir örnekte bile ne kadar büyük bilgisizlikler ve düpedüz yalanlar olduğunu görür ve bir daha bu tarz içerikleri talep etmezler. evrimin "savunucusu" veya evrim karşıtlığının "muhattabı" biz değiliz; bilimsel arenadır. bizim görevimiz bilimi anlatmaktır; bilime saldıranlara göğüs germek, siper olmak değil.

    bilimseverlere: eğer internette bu tarz videolarla karşılaştığınızda hemen cevap yetiştirilmesi gerektiğini düşünüyorsanız, lütfen sakin olun. bu kadar kadar kolay galeyana gelmeyin. evrim (veya bilimsel herhangi bir diğer konu) youtube videolarıyla, kitaplarla, vs. çürümez. bilimsel araştırmalar ve makalelerle çürür, değişir, gelişir. bilimsel bilgilerinizi zenginleştirerek bu tarz basit, bayağı ve aldatıcı saldırılara karşı direnç kazanın; bilimi, karşıtlarına cevap yetiştirme çabasına indirgemeyin. eğer bunları yapmıyorsanız ve evrimin (veya bilimin geri kalanının) bu tarz popülist bir ayak diremeden etkilenmeyeceğini biliyorsanız, bu tarz saldırıları umursamadıysanız ve bu cevap videosunu gereksiz bir uğraş olarak görüyorsanız, sizi sevgiyle kucaklıyoruz.

    inançlılara: inancınızı kullanıp sömürerek, bilim karşıtlığı üzerinden dini inançlarınızı manipüle edenlere geçit vermeyin. bilime karşı savaş açan kimse kazanamadı, kimse kazanamayacak. "bilimsel gerçekler ışığında inançlarımı nasıl değerlendiririm, nasıl güncellerim?" sorularına yanıt arayın; "inançlarımın bilimsel gerçeklerle çelişen yorumlarını savunmak için bilimin altını nasıl oyarım?" sorusuna değil. takip ettiğiniz inanç kanalları bilime ve bilimsel gerçeklere kafa tuttuğunda onlara geçit vermeyin, inançlarınızı aşağılamalarına izin vermeyin. bilimi, bilim insanlarından ve modern bilimi yansıtan, güvenilir bilimsel kaynaklardan öğrenin. aydınlanma mücadelesinde en çok sizlere görev düşüyor.

    evrim/bilim karşıtlarına: insanları aldatmayı, kandırmayı bırakın. bilimi ideolojik propaganda araçlarınıza alet etmeyin. eğer halka bilimden söz edecekseniz, bilimsel konsensüsü (ortak görüşü) yansıtmakla mükellefsiniz; şahsi inançlarınızla yoğrulmuş yalanları "bilim" adı altında pazarlayamazsınız. yalan söylemeyin. evrimi ateizm ile eş anlamlı gibi göstermeyi bırakın. bilim camiasındaki ortak görüş istatistiki olarak bariz bir şekilde ortadayken, farklı bir durum varmış gibi yansıtmaktan vazgeçin. terim ve kavramları düzgün kullanın, doğru anlatın. ya bilimi doğru düzgün öğrenin ya da bilimin içinden gelenlere, bilimsel metodolojinin mekanizmalarına saygı duyun. eğer "evrimi çürütecekseniz", bilimsel metodolojiyi öğrenin, akademik çalışmalar yapın, akademik makaleler yayınlayın ve hepimizi gururlandırın; o zaman bu sonuçlarınızdan sizden önce biz bahsederiz, endişeniz olmasın. ama bunları yap(a)mıyorsanız, bilimsel konulara girmeyin; kendi alanınızda kalın."
175 entry daha
hesabın var mı? giriş yap