264 entry daha
  • ülkemizde şarttır çünkü bir davranışın benimsetilmesi için önce onu yasak ilan edip cezaya bağlamak gerekir. ilk kez yurtdışında insanların sokakta sigara içmediğini gördüğümde çok garipsemiştim. sigara içme noktaları haricinde harbiden kimse içmiyordu. daha sonraları farkettim ki gittiğim bütün ülkelerde bu durum böyle. yasak yok ama kültür var. nitekim havalimani çevresi, avm çevresi gibi ya da işlek bir cadde gibi sosyal alanlarda boyle bir yasak var.

    yıllardır temiz temiz oksijen soluyamamışız ve kimse de hakkını aramamış. bu başlık bile bu sene açılmış. hep beraber şu mevzuyu bi gündem yapsak da rahat rahat nefes alsak.

    edit: yazılanları hayretle okuyorum. faşist bile demisler :) günde 3-4 tane ben de sigara içen bir insanım. ama bunu insanların burnuna sokmadan kendi belirlediğim noktalarda yapıyorum. bir çocuk görsem örnek almasın diye istemsiz sigaramı saklıyorum. kişiselleştirip küfür etmenizi eğitim seviyenizle iliskilendiriyorum. şimdilik belirli sigara içme alanları haricinde yolda yürürken sigara içmenin yasaklanmasının gerektiği görüşündeyim.

    edit:imla
1044 entry daha
hesabın var mı? giriş yap