269 entry daha
  • kesinlikle desteklediğim fikirdir. sabah evden çıktığımda soluduğum ilk şey sizin dumanınız olmak zorunda değil. açık havada nefes alamama nedeni resmen.

    biri konuyla ilgili başka bir entride "sigara dumanını soluyacak kadar insanların dibine girmeyin" gibisinden bir şey yazmıştı. sinir olmuştum, içimde kalmış. bir kere burası kalabalık bir şehir (istanbul için söylüyorum, zaten fark etmez, kalabalık olmayan bir yer pek kalmadı), yoksa senin dibinde yürümeye kimse meraklı değil. ikincisi araya 5 metre bile koysan fizik kuralı gereği o duman arkadaki kişiye ulaşıyor rüzgar başka yöne esmiyorsa.

    ülke olarak açık hava kıraathanesiyiz adeta. korkunç. hayatımı etkileyen ciddi bir sorun bu. tiksiniyorum artık, bunu da geçmişte ayda yılda bir de olsa sigara içmiş, sonra tamamen bırakmış bir insan olarak söylüyorum. içtiğim zaman da yolda içmiyordum zaten. bu konuda ekstra dikkat gösteriyordum.

    alerjik astımınız veya benzer bir hastalığınız varsa bu daha kötü etkiliyor, umarım konuyla ilgili bir düzenleme yapılır.

    edit: sağlığıma kastedip, bana solumak istemediğim dumanı zorla solutup sonra faşizmden bahsedemezsiniz.
1053 entry daha
hesabın var mı? giriş yap