6 entry daha
  • j-1, yesil kart alma surecinde 2 yil ulkeye geri donme mecburiyetinin olup olmadigi mutlaka 'hayir' olarak isaretlenmesi istenen bir vize turu. olsa da olabilir ama durumu epey zorlastirir, uzatir hatta kimi sartlarda adeta imkansizlastirabilir.

    eger okudugunuz, calistiginiz universite bir baska universitede calismaya, okumaya gonderiyorsa genellikle masraflarinizi karsiladigindan geri donup en az 2 yil geri odeme karsiliginda bunu yapiyor.

    undergraduate ogrencilere hitap eden, kendi imkanlariyla gidebilen, kisa sureli programlar icin verilen j-1'lar icin bu pek gecerli degil bildigim kadariyla. orn: work and travel.

    vize isleri karisik ama tabi: 'when in doubt, always consult your immigration attorney' sdfghhjk herkesin kendi ozel durumunu en iyi bilip aydinlaticak olan gocmen avukatidir, bulup danismak sart bu isleri. diger turklere sorup kendine uygulamaya calismak anlamsizdir, herkesin kendi ozel durumuna uygun sartlar olabilir cunku, onu iyi ogrenmek gerek, bi hataya dusmemek icin. vize islerinde yapilan bir hata/eksiklik kolay kolay affedilir bir sey degil maalesef. uzmanina danisin, periodttt!
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap