170 entry daha
  • yurtdışından nasıl başvurulacağı ile ilgili bir bilgi bulamadığım vize.

    misal amerika'ya giden ve hazır gitmişken kanada'ya da gidip gezmek isteyen bir vatandaş ne yapmalı, nereye başvurmalıdır?

    bu soruların cevabını ararken beni aydınlatan bir çaylak entry’sini daha fazla insana ulaşması adına buraya kopyalıyorum.

    orjinal entry için (bkz: #86178160)

    ——————————————-
    abd'de iken bu vizenin nasıl -görece- kolaylıkla alınacağını aşama aşama anlatıp bol bol sevap toplayabileceğim vize türüdür.

    öncelikle şu linke tıklayıp kanada göçmenlik bürosunun web sitesinde hesap açıyorsunuz. sonra ilgili menülerden vize başvurusu için ilk adımlar olan kişisel bilgiler, seyahat amacınız ve nerede kalacağınız, eğitim ve iş bilgileri gibi son derece standart ve herhangi bir ülkenin herhangi bir vizesine başvurduğunuzda sorulan soruları içeren bir form dolduruyorsunuz.
    bu noktada ufak bir ihtimalde olsa kafa karıştırabilecek tek kısım "kanada'da nerede kalacaksınız?" sorusu. ben hostelworld üzerinden toronto'da üç günlük hostel rezervasyonu yaptım ve adres olarak orayı gösterdim. zaten giriş çıkış tarihi olarak da üç günlük bir plan yapmıştım.

    gelelim artık başvurunun kişiye göre değiştiği pdf yükleme kısmına.
    vize başvuru formu olan imm2557'yi doldurup validate edip save leyip sisteme upload edeceğiniz ilk dosya bu oluyor. sistem sadece editlenebilir ve dijital imzalı versiyonu upload etmenize izin veriyor. çıktı alıp imzalayıp tekrar taratmaya falan çalışmayın.

    diğer dökümanlar:

    1)travel history: halihazırda varsa süresi dolmuş pasaportlarınızda kısacası işlem görmüş tüm sayfaları tek tek taratıp tek pdf haline getirmeniz gerekiyor. bu kısım zaten basit, geçiyorum.

    2)passport: güncel olarak kullandığınız pasaportunuzun fotoğraflı sayfası ve işlem görmüş bütün sayfaları yine tek tek taratıp tek pdf dosyası haline getiriyorsunuz. ayrıca i-20 ya da ds-2019 da ekleyebilirsiniz.

    3)proof of means of financial support: buraya maddi olarak sizi yeterli hatta güçlü kılabilecek ne varsa ekleyebilirsiniz. ben burslu bir master öğrencisi olarak burs sponsorluk belgemi, öğrenci kimliğimi, abd’de adıma kayıtlı aracın ruhsatını ve 4 aylık banka hesap özetimi ekledim. bu belgelerin hepsini yine tek pdf haline getirip yükledim. banka hesap güncel bakiyem $2500 idi.

    4)digital photo: bildiğin biometrik fotoğraf. jpeg formatında yüklenebilen tek döküman bu.

    5)purpose of travel: bir tam sayfalık kendi yazdığım dilekçe, kendi aracımla kanada'ya seyahat edeceğim için tekrar araç ruhsatı ve son olarak hostel rezervasyonum dışında ekleyecek başka bir şey bulamadım.

    6)family ınformation (imm5645): bu form yine siteden indirilip sadece adobe reader dc ile açılıp doldurulabiliyor.

    benim süreç şöyle sonuçlandı:
    -başvuruyu tamamladıktan 1 gün sonra parmak izi vermem gerektiğine dair mail aldım. parmak izi için ya new york ve los angeles'taki vfsglobal'e gitmeniz gerek ya da herhangi bir uscis application support center'a gidebilirsiniz. kesinlikle uscis'e gitmenizi öneririm. ucsis application support center'lar hemen hemen bütün abd şehirlerinde var, hem ücretsiz hem de hiç sıra olmuyor.

    -parmak izi verdikten 2 gün sonra pasaportumu göndermem gerektiğine dair e-mail aldım. bu noktada iki seçeneğiniz var, ya en yakınınızdaki vfsglobal ofisine -ki sadece new york ve los angeles'ta var- postalamak ya da doğrudan kanada ottawa'daki kanada göçmenlik ofisine postalamak. ikinci seçenek posta ücreti yüzünden çok çok pahalıya geliyor. o sebeple ben new york vfsglobal ofisine gönderdim. gönderirken zarfın içine ayrıca western union'un herhangi bir acentası aracılığıyla alınabilen $19.90 money order kağıdını da ekledim. bu ücret vfsglobal'in hizmet ücreti.

    -pasaport ertesi gün new york vfsglobal'e ulaştı.
    -pasaport new york vfsglobal'e ulaştıktan iki gün sonra öğlen saatlerinde pasaportumun hazır olduğu ve vfsglobal new york ofisinden teslim alabileceğime dair e-mail aldım. aynı gün gidip pasaportumu elden teslim aldım.

    vizem pasaport bitim tarihime kadar verildi, 6 yıllık.

    herkese bol şans.
    ———————————————-
343 entry daha
hesabın var mı? giriş yap