2 entry daha
  • 10. rüdiger vogler - alice in den städten ; mükemmel bir kaybeden tiplemesi çiziyor burada vögler. kariyerinde bir daha bu performansa yaklaşamadı.
    9. john cazale - godfather 2 ; bir başka kaybeden, çok söze gerek yok.
    8. jan malmsjö - fanny och alexander ; aklıma geldikçe tüylerim diken diken oluyor, bağnazlığın şeker kaplı zehrini o soğuk yüz ifadesiyle canlandırmasını...
    7. gary cooper - high noon ; filmin sosyoljik derinliği ve cooper performansı birleşince ortaya başyapıt çıkmış.
    6. jack nicholson - the shining ; bu roldeki performansı öyle olağanüstüydü ki, hep çılgın-uçuk hatta deli adam tiplemeleri üzerine yapıştı.
    5. glenn close - dangerous liaisons ; makyajını temizlediği son sahne yeter. tabii malkovich ile oynamanın getirdiği bir karizma da var.
    4. javier bardem - no country for old men ; sinema tarihinin en psikopat katilini oynayan insanın sinema oyuncularının en insancılı olması ilginç tezat.
    3. sophia loren - una giornata particolare ; en sevdiğim aktrislerden biri değil aslında; ama bu filmi özel yapan şey onun orta sınıf, her şeyden habersiz aile annesi rolündeki saflığı her şeyden önce...
    2. harry dean stanton - paris texas ; adam boşuna efsane olmadı.
    1. liv ullmann - persona ve höstsonaten (güz sonatı) filmleri ; her iki film de izlediğimde (kaçıncı kez olursa olsun) beni allak bullak ediyor ullmann'ın oyunculuğuyla.

    jüri özel ödülü : lee strasberg - godfather 2
    tearhunter özel ödülü: tuncel kurtiz; kuzunun gülümsemesi (1986)
137 entry daha
hesabın var mı? giriş yap