98 entry daha
  • gayet yerinde ve doğru bir tespittir.

    ancak olayın izahında aynı başarı gösterilememiş maalesef.

    çok sayıda neden gösterilmiş ancak kanaatimce bunların tümü geçersizdir.

    tüm tarım toplumlarında iki ana sınıf teşekkül eder otomatikman: köylüler ve onların efendileri olan soylular...köylüler kaba, cahil, ahmak, apolitik, aşırı maddiyat düşkünü ve geleneği din edinmiş düşük bir sosyal bir sınıftır. mevlana, "köyde bir gün kalanın, aklı bir ay yerine gelmez" buyurur.

    sanayileşme sonucunda şehirlere akın eden köylüler, yeni ve bambaşka bir sınıfın oluşumuna yol açarlar. bunlar lümpenlerdir.

    lümpenler, politik, eş dost akraba kayırmacı, ahlaksız, üçkağıtçı, paçoz bir sınıftır. lümpenlerin benimsediği ideoloji batıda sosyalizm, doğuda siyasal islamdır. ülkemizde lümpenler akp ile iktidarı ele geçirmişler ve paçozluklarını tüm ülkeye yaymış ve hakim kılmışlardır.

    işte bu yüzden bankalar, büyük kurumsal firmalar bile düpedüz dolandırıcılık yapmaktadırlar; çünkü tüm ülkeye lümpen kültürü hegemonya kurmuştur.

    lümpenlerin yol açtığı sair hastalıkların olduğu gibi, üçkağıtçı ahlakın da çözümü ileri seviye sanayi ülkesi olabilmekte yatmaktadır.

    altyapı dönüşmedikçe, ahlak da dönüşmez. nasıl ki, köylü ahmak, cahil, zalim olmaya mahkum ise; lümpen de üçkağıtçı olmaya mahkumdur. dönemin sosyoekonomik ilişkileri zorunlu olarak onu gerektirmektedir.

    "bir topluluk kendisini değiştirmedikçe, allah onların durumunu değiştirmez" (rad suresi 11. ayet)
59 entry daha
hesabın var mı? giriş yap