7 entry daha
  • sebebi basittir. osmanlı yıkılıyorken, yeni bir devlet kurabilir, başına kendisi geçebilir, hiçbir şeyden haberi olmayan halkı yine kul yapabilir, bokunda boğulmasına izin verir, üç liraya karnı doysun diye çalıştırabilir, okuma-yazma oranı veya türk dilini hiç önemsemez, kadın hakları filan umrunda olmaz, erkekler önde yürürken kadınlar arkada çökerdi falan filan olabilecekken cumhuriyeti kurup, sürekli ve sistemli bir devleti inşaa etti. mesela günümüzün süslümanları dibine ve dinine dinamit döşüyor, yine de bir şey olmuyor, sarsılıyor ama yıkılmıyor.

    evlenip çoluğa çocuğa karışıp, yetmiş sülalesini tok tutacak topraklara çöreklenip, şirket yönetir gibi devlet yöneteceği yerde, derde sıkıntıya ve cehalete rağmen türkiye cumhuriyeti’ni kurmuştur.

    bu adama minnet duymayacağız, bu adamın cenazesinde bir dakikalığına hayatı durdurmayacağız da, iett şoförü-diplomasızlara mı minnet edeceğiz?

    bin yaşa mustafa kemal paşa!

    ekleme: bu elemli günde, elbette gözümüz yaşlı olacağız; fakat bu demek değildir ki mustafa kemal paşa’nın sözlerini unutacağız yahut kulak ardı edeceğiz. yazar arkadaşımız (bkz: jarentrux)’un benimle paylaştığı ve atatürk’ün büyük nutkundan kesitlerin bulunduğu radyoyu link olarak ekliyorum. “türk milleti’nin karakteri yüksektir,” ve bu karakter mustafa kemal paşa’nın ilke ve inkılaplarından, düşüncelerine bağlılıktan gelmektedir. radyoya gitmek içün tıklayınız.
173 entry daha
hesabın var mı? giriş yap