• özellikle ilaç dışı ürünlerde görülen aldatmacadır. ürünün orijinal fiyatını indirimli hali gibi gösterip kandırılıyoruz. bunu yapanlar halkın sağlığı ile ilgili satılan ürünlerde nasıl hassas davranabilirler?
    foto eklemeyi bilemedim valla bilenler yazıp eklesinler lütfen.
    bisolnatur öksürük şurubu:65 lira orijinal fiyatıymış lütfedip 50tl ye düşürmüşler. ancak zaten şurubun psf si 50 tl. ortada indirim falan yok.
    vicks vaporub: 29.99 dan 21 tl ye düşmüş. bakın bu daha da vahim çünkü ürünün psf si eczanede 20,61 tl
    möllers balık yağı:150 tl den 129.88 e düşmüş. ürünün orijinal psf si 129.90

    örnekler uzar gider. sadece otc ürünlerde değil saatlerde, ev eşyalarında da çok rastladım bu duruma. özellikle ilaç dışı üründen örnek vermemin sebebi saklama koşulları, miadı, orijinalliği hayati önem arz eden bu tip ürünlerin uzman ellerden danışılarak alınmasıdır. “eczaneler pahalıdır.”algısını yaratıp insanları kandırmaya çalışırken bari kandırmaya çalıştığınız insanları aptal yerine koymayın.

    edit: bu indirim oyununu bir çok site yıllardır yapıyor bunu çoğu kişi de biliyor fakat benim dikkat çekmek istediğim asıl konu halkın sağlığıyla ilgili ürünlerin fiyatı piyasa koşullarına göre değişkenlik göstermez, göstermemelidir de. çocuğunuza içireceğiniz bir balık yağını ya da bir öksürük şurubunu artık rahatlıkla bu tip sitelerden alabiliyoruz. bunu yapabiliyor olmak ne kadar doğru acaba? orijinalin birebir kopyası saatleri kolumuza takıp gezelim kabulümdür ama ilaçlar için aynısını düşünebilir misiniz?
16 entry daha
hesabın var mı? giriş yap