1 entry daha
  • 6 oyuncunun -20 skorla tamamlamasıyla golf tarihinin en kalabalık playoff'larından birine sahne olan bu sıra dışı turnuvayı, tam 4 playoff deliği sonunda ingiliz tyrrell hatton kazandı.

    https://twitter.com/…our/status/1193548555052625920
    https://www.youtube.com/watch?v=1y_zploy_bu3

    ************************************************************************************************
    ilk playoff deliğinde kötü yaklaşma vuruşlarıyla çok zor durumda kalan hatton, yaptığı muhteşem çip vuruşuyla âdeta şapkadan tavşan çıkarak birdie yaptı ve kendisi gibi birdie yapan matthias schwab ve kurt kitayama ile birlikte 2. playoff deliğine kalmayı başardı. birdie yapamayan victor perez, benjamin hebert ve erik van rooyen ise elendiler.

    2. playoff deliğinde 3 isim de par ile tamamlayınca 3. playoff'a geçildi. aslında bu delikte schwab ve kitayama birdie yapmaya çok yaklaştılar ancak başaramadılar.

    3. playoff deliğinde hem kitayama hem de schwab kötü tee vuruşları yapınca avantaj hatton'a geçti. hatton, çok iyi bir yaklaşma vuruşuyla neredeyse birdie'yi garantilemesine rağmen schwab, mücadeleyi uzatmak için mutlak deliğe sokması gerektiği bir durumda green'in hemen dışından çok güzel bir vuruşla topu cebe gönderince bu ikili arasında kazananı belirlemek için bir delik daha oynanması gerekti. bu delikte par yapan kitayama ise elendi.

    4. playoff deliği oldukça dramatik bir sona sahne oldu. 3. vuruşunda topun hızını ayarlayamayan schwab, green dışında kalınca çok iyi bir yaklaşma vuruşuyla birdie fırsatı yakalayan hatton'a turnuvayı kazanma şansı geldi. ingiliz oyuncu bu şansı kullanamamasına rağmen schwab'ın çok yakın mesafeden parı kaçırmasıyla şampiyon olmayı başardı.

    ************************************************************************************************
    european tour'da 6 oyunculu bir playoff en son 2003 yılında alfred dunhill championship'te yaşanmıştı. playoff'un 4 deliğe uzamasıyla da profesyonel golf tarihinde ilk kez bir playoff spot ışıkları altında tamamlandı. tarihe geçen, her anlamıyla muhteşem ve unutulmaz bir turnuva izledik antalya'da.
hesabın var mı? giriş yap