11 entry daha
  • havadan sudan bir sohbet sırasında bile karşınızdakinin size yalan söyleme ihtimali %80dir. <bunu bi yerde okumuştum

    bunlar ise benimkiler:
    türkiye'de çok fazla patolojik yalancı var. adam oksijen alıp yalan veriyor. bu kişiler ille özel hayatınızda değil, iş arkadaşınız, komşunuz da olabilir. patolojik yalancıların özellikleri en ufak, en gerekmeyen yerde bile yalan söylemeleridir. bu insanların hiçbir sözüne güvenemezsiniz. güvenmeniz için sizde ciddi sorunlar olması gerekir. zira bakteri bile öğrenir. siz o kişinin 3 yalanından sonra hala onun her dediğine güveniyorsanız ve gerçek sanıyorsanız... güvende olmak için tecrit altında yaşamanız gerekir.

    bu kişiler bu ülkede neden bu kadar fazla? neden yalan söylemeden 30 saniye bir konuşma sürdüremiyorlar? neden yalan söylemeyi yaşamaları için elzem bir unsur olarak görüyorlar? bunların sosyologlar tarafından araştırılması gerekiyor.

    psikologlar, patolojik yalancılığın temelinin çocuklukta, dayaktan kaçmak için tek yolun yalan söylemek olduğu düşüncesinin öğrenilmesiyle atıldığını, sonraları ise yalan söylemeden yaşayamaz hale geldiğini, çok fazla yalan söylediğini herkesin anladığını, bu yüzden kendi anne-babası dahil kimse tarafından sevilmeyen insanlara sebep olduğunu anlatır.

    fakat neden özellikle türkiye'de hastalıklı derece yalan söyleyen insanların bu kadar çok olduğunu, hepsinin gerçekten dayakla mı büyüdüğünü araştırmak için sosyologları göreve davet ediyorum
7372 entry daha
hesabın var mı? giriş yap